Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Flere israelske kvinder, børn og ældre dræbt

Den israelske by Ashkelon efter omfattende raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza, 7. oktober. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Hamas har gennemført massivt angreb mod Israel - mange israelere frygtes dræbt.

Flere israelere menes at være blevet dræbt, efter flere terrorister fra den palæstinensiske terrorgruppe Hamas formåede at infiltrere Syd-Israel tidligt i morges. Terroristerne formåede at infiltrere Israel via land, luft og hav.

Israelske Arsen Ostrovsky skriver på Twitter/X at «Flere israelske kvinder, børn og ældre er blevet henrettet i koldt blod». Oplysningerne er endnu ikke officielt bekræftet.

Hamas har angrepet 21 områder i Syd-Israel. Derudover har de angrebet flere israelske byer med over 5000 raketter.

Klip delt på sociale medier viser bevæbnede palæstinensiske terrorister indee i den israelske by Sderot, hvor det bor over 25.000 mennesker. Terroristerne ses køre rundt og skyde mod indbyggerne med maskingevær.

En dræbt israelsk soldat menes at være blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza. I klip delt på sociale medier ses palæstinensere terrorister kører rundt med en dræbt kvindelig israelsk soldat som de viser frem i gaderne – klippet er ikke verificeret endnu.

Det er også meldinger om at israelske civile er blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza – det er endnu ikke bekræftet. Terrorgruppen hamas påstår at de har kidnappet 35 israelske soldater og civile, skriver israelske medier.

Over sårede 100 israelere behandles på hospitaler i Tel Aviv og Beer Sheba.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant siger Hamas har gjort «en stor fejl» og at Israel «vil vinde krigen».

Sagen opdateres.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem