Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel under angreb fra Gaza

Her ses missilforsvaret Iron Dome i aktion mod raket fra Gaza, 17. maj 2021. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Netop nu regner raketterne ned over flere israelske byer.

Netop nu angribes flere israelske byer af massive raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza. Raketalarmen er gået i byer som Sderot, Ahskelon, Ashdod, Gan Yavne, Rishon Letzion, Tel Aviv, Holon, Bat Yam og andre centraltbeliggende byer.

Lufthavnen er lukket.

En raket meldes eksploderet ved tomt hus i Sderot som ligger tæt på Gaza.

To meldes såret mens de løb i sikkerhed.

Rigtig mange israelere sidder netop nu i beskyttelsesrum, alene i Ashkelon er der 140.000 indbyggere, skriver Times of Israel.

I klippet ses Israels missilforsvarssystem i aktion i dag, mens en raket er på vej til at ramme Tel Aviv:

Det seneste døgn har Israel forberedt sig på raketangreb fra Gaza. Indbyggerme i flere israelske byer fik besked om at undgå store forsamlinger, strande og skoler er blevet lukket, patienter er blevet flyttet på hospitaler og indbyggerne skal holde sig tæt på beskyttelsesrum. Mange israelere fra Syd-Israel er flygtet til den centrale del af landet for at komme væk, men nu er de også angreb.

Det vides endnu ikke om Gaza største terrorgruppe, Hamas eller den næststørste terrorgruppe, Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) står bag raketregnen mod Israels indbyggere.

Sagen opdateres.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem