Her ses politi og soldater uden for et hjem i Sderot ramt af raket fra Gaza, 10. maj 2023. (Foto: Flash90)

Israel angrebet af mere end 400 raketter fra Gaza

Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har angrebet Israel dagen igennem med flere hundrede raketter.

I skrivende stund er store dele af Israel blevet angrebet af mere end 400 raketter fra Hamas-kontrolleret Gaza. Israels missilforsvarssystem Iron Dome har nedskudt de fleste raketter inen de nåede at eksplodere i de tæt befolkede områder.

Indtil videre er der ingen meldinger om israelere såret af raketangrebene, men flere kom til skade mens de løb i sikkerhed, men de psykiske ar på sjælen kan ikke gøres op – flere er blevet behandlet for chok og angstanfald.

En børnehave og en beboelsesejendom i Sderot blev ramt af en af de raketter som Iron Dome ikke formåede at nedskyde. Her til aften eksploderede en raket i Ashkelon og forårsagede omfattende materiel skade.

Den seneste raketregn fra Gaza kom efter tre højtstående ledere i den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), blev dræbt i israelsk luftangreb. Flere af terrorledernes familiemedlemmer blev også dræbt.

Ifølge kilder i Israels forsvarshær, deltager den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har magten i Gaza, ikke i raketangrebene – alt tyder således på at PIJ står for raketangrebene alene.

Trods meldinger i dag om at Egypten havde fået forhandlet en våbenhvile på plads, er raketangrebene mod Israel fortsat igennem dagen. Den israelske regering udtaler, at den er klar til en langsigtet PIJ-operation.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp