Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel angrebet af mere end 400 raketter fra Gaza

Her ses politi og soldater uden for et hjem i Sderot ramt af raket fra Gaza, 10. maj 2023. (Foto: Flash90)
Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har angrebet Israel dagen igennem med flere hundrede raketter.

I skrivende stund er store dele af Israel blevet angrebet af mere end 400 raketter fra Hamas-kontrolleret Gaza. Israels missilforsvarssystem Iron Dome har nedskudt de fleste raketter inen de nåede at eksplodere i de tæt befolkede områder.

Indtil videre er der ingen meldinger om israelere såret af raketangrebene, men flere kom til skade mens de løb i sikkerhed, men de psykiske ar på sjælen kan ikke gøres op – flere er blevet behandlet for chok og angstanfald.

En børnehave og en beboelsesejendom i Sderot blev ramt af en af de raketter som Iron Dome ikke formåede at nedskyde. Her til aften eksploderede en raket i Ashkelon og forårsagede omfattende materiel skade.

Den seneste raketregn fra Gaza kom efter tre højtstående ledere i den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), blev dræbt i israelsk luftangreb. Flere af terrorledernes familiemedlemmer blev også dræbt.

Ifølge kilder i Israels forsvarshær, deltager den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har magten i Gaza, ikke i raketangrebene – alt tyder således på at PIJ står for raketangrebene alene.

Trods meldinger i dag om at Egypten havde fået forhandlet en våbenhvile på plads, er raketangrebene mod Israel fortsat igennem dagen. Den israelske regering udtaler, at den er klar til en langsigtet PIJ-operation.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem