Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels politi har afværget mordplan mod Ben-Gvir og kidnapning

Sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir besøger Tempelpladsen, 3. januar. I baggrunden ses Klippemoskeen. (Foto: Sikkerhedsministeriet)
Mand fra Øst-Jerusalem anholdt for plan om at myrde Israels nationale sikkerhedsminister og kidnapning for at presse Israel til at frigive fængslede palæstinensiske terrorister.

Israels politi har anholdt en mand fra Øst-Jerusalem som har tilstået mordplan mod Israels nationale sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir, ifølge israelske medier. Det skriver The Algemeiner.

Den mistænkte havde planlagt at stjæle politiets nummerplader og sætte dem på et køretøj for at kunne komme tæt på Ben-Gvir, ifølge den israelske nyhedskanal Channel 13. Den mistænkte mødtes med terrorelementer fra et naboland og modtog penge fra dem til at udføre angrebet. De samme terrorelementer overførte også penge til ham, så han kunne overføre dem til palæstinensiske terror fængsledes familier. De seneste måneder er Ben Gabir blevet beskyttet af flere sikkerhedsvagter, efter han er blevet udsat for mange trusler på sociale medier, skriver den israelske nyhedskanal N-12.

Den mistænkte fra Øst-Jerusalem planlagde at myrde ministeren under sit besøg på Tempelpladsen i Jerusalem under muslimernes fastemåned (Ramadan).

Af efterforskningen fremgår også, at den mistænkte havde planlagt at udføre endnu et angreb efter angrebet mod ministeren. Her ville den mistænkte kidnappe et lig og presse Israel til at løslade fængslede palæstinensiske terrorister. Den mistænkte blev anholdt i samarbejde mellem Israels politi og Israels interne efterretningstjeneste Shin Bet.

Ben-Gvir er taknemmelig over sikkerhedsstyrkernes arbejde for at afværge mordplanen: – Jeg vil ikke skræmmes væk af mordplaner mod mig, og jeg vil fortsætte med at arbejde for at sikre en stærk højreorienteret politik, besejre terroren og genskabe sikkerheden på gaden.

I januar skabte Ben-Gvir international mediestorm da han besøgte Tempelpladsen som er jødernes mest hellige sted i 13 minutter.

– Vores regering vil ikke overgive sig til trusler fra Hamas, sagde Ben-Gvir dengang, da den iransk-støttet palæstinensiske terrorgruppe som kontrollerer Gaza, truede med at de “ikke ville se passivt til” og ville “antænde regionen”, hvis ministeren besøgte Tempelpladsen.

“Tempelpladsen er det vigtigste sted for Israels folk”, sagde Ben-Gvir under sit besøg og tilføjede: “Vi opretholder bevægelsesfriheden for muslimer og kristne, men jøder går også op til stedet, og dem der truer skal behandles med hård hånd.”

Det er ikke første gang Ben Gvir er blevet udsat for mordtrusler. Tilbage i november udstedte den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) en trussel mod monisteren før han trådte til. PIJ truede: “Otzma Yehudits formand vil få samme skæbne som Rehabam Zeevi.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem