Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Shin Bet: – Hamas terrorcelle fra Øst-Jerusalem ville myrde israelsk Knesset-medlem, kidnappe soldater og bombe Jerusalems letbane

Hamas-terrorcellen fra Øst-Jerusalem planlagde terrorangreb, bombning af byens letbane, kidnapninger og drab på flere prominente israelere - blandt dem Knesset medlem Itamar Ben Gvir.

Israels interne efterretningstjeneste Shin Bet har fanget en Hamas-terrorcelle bestående af indbyggere fra Øst-Jerusalem, som planlagde at udføre terrorangreb mod forskellige israelske mål, inkl Knesset-medlem Itamar Ben Gvir, skriver Jerusalem Post.

De fem mænd i terrorcellen blev anholdt af israelske sikkerhedsstyrker primo april og blev tirsdag tiltalt ved en domstol i Jerusalem.

Ifølge Shin Bets undersøgelse blev cellen ledet af Rashid Rashek, der beskrives som en “fremtrædende” Hamas-agent, der bor i Jerusalems gamle bydel. Sammen med Hamas-agenten Mansour Tzafadi fra Abu Tov planlagde han skydeangreb eller selvmordsbombeangreb i Jerusalem.

Tempelbjerget – Hamas’ røde linje. Shin Bets undersøgelse viser at Rashek rekrutterede flere Hamas operatører i Jerusalem, som ville begå optøjer i byens østlige kvarterer og på Tempelbjerget under Ramadan-måneden “for at destabilisere Tempelbjerget og Jerusalem.” Operatørerne medbragte fyrværkeri, Hamas-flag og andet udstyr de kunne bruge under optøjerne.

Terrorcellen planlagde som sagt skudangreb mod israelske mål og flere offentlige personer, blandt andet Knesset-medlem Ben Gvir (formand for partiet Otzma Yehudit). Terrorcellen planlagde også at bygge improviserede sprængladninger til flere bombeangreb og planlagde at kidnappe israelske soldater.

De mistænkte købte også en drone, som de planlagde at bevæbne med våben og bruge den til at angribe Jerusalems letbane som altid er fyldt med rejsende. Dronen sammen med et kamera, der var indstillet til at blive brugt til at fotografere gidsler, penge og organisatorisk udstyr blev beslaglagt af sikkerhedsstyrker.

Shin Bets undersøgelse viste også, at terrorcellen planlagde at gemme sig i Hebron eller Jenin efter at have udført deres angreb.

“Shin Bet og Israels politi vil fortsætte med at handle resolut for at retsforfølge dem, der er involveret i alle terroraktiviteter, især i byen Jerusalem,” udtaler de i fælles erklæring udgivet af Israels politi og Shin Bet.

I en erklæring takkede Ben Gvir sikkerhedsstyrkerne for at have forpurret angrebet mod ham og sagde: “Jeg forventer, at de fortsætter med at efterforske de flere hundrede opfordringer til at skade mig og retsforfølge dem, der anstifter og intimiderer. Jeg vil ikke vige tilbage for trusler og attentatforsøg.”

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp