Her ses et af de fem terrorofre for det brutale terroranggreb i byen Bnei Brak 29. marts 2022, hvor en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i Israel gik til angreb mod tilfældige personer. (Foto: Flash90)

Ny IDF-enhed skal forhindre det næste terrorangreb

Flere af de seneste terrorangreb der til dato har kostet mindst 19 personer livet, blev udført af palæstinensere som opholdt sig ulovligt i Israel. Ny IDF-enhed skal forhindre det i at ske igen.

Israels forsvarshær (IDF) vil i løbet af de kommende uger etablere særlig enhed, som skal forhindre palæstinensere i at rejse ulovligt ind i Israel, skriver Israel Hayom.

De seneste måneder har terrorister brugt huller i sikkerhedshegnet til at tænge ulovligt ind i Israel og udføre terrorangreb. Beslutningen om at oprette den nye IDF-enhed blev truffet efter det brutale økse-terrorangreb i byen Elad på Israels 74-års fødselsdag den 5. maj, der kostede 3 israelske fædre livet og sårede flere alvorligt. Fædrenes små børn så angrebet og så deres far blive myrdet. Et af ofrene var Yonathan, hans 6-årige søn så terroristerne hugge ham ihjel og løb efter hjælp, imens sad hans 2-årige lillesøster i barnevogn og så terrorangrebet.

Terroristerne var trængt ulovligt ind i Israel og havde igennem længere tid arbejdet ulovligt i Elad. Efter terrorangrebet iværksatte Israels politi en landsdækkende operation for at finde palæstinensere, der opholdt sig ulovligt i landet. 500 palæstinensere og flere som havde skaffet dem ulovligt arbejde og bolig i Israel blev arresteret.

Israels forsvarsministerium og IDF har også flyttet fokus over på området. Soldater vil blive udstationeret langs hvad der kaldes for kav-ha-tefer (sømzonen). Udtrykket bruges til at referere til et område øst for den grønne linje og vest for det tilstødende sikkerhedshegn til Jerusalem.

Kfir-brigaden som er IDF’s største infanteribrigade, får til opgave at varetage ansvaret under kommando af IDF-oberst Sharon Altit.

Hvis pilot projektet lykkes, vil det blive udvidet yderligere langs sømzonen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp