Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

16 børn mistede deres fædre i terrorangreb på Israels fødselsdag

Politi og redningsfolk ved terrorangrebet i Elad, 5. maj 2022. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)
I aftes blev tre israelske fædre brutalt myrdet i økse-terrorangreb i byen Elad. Flere er kritisk såret. Sikkerhedsstyrker jagter terroristerne.

I aftes mistede 16 israelske børn deres far efter 44-årige Yonatan Havakuk, 49-årige Boaz Gol og 35-årige Oren Ben Yiftah blev brutalt myrdet i terrorangreb i Elad i det centrale Israel, af terrorister bevæbnet med økser. Flere blev alvorligt såret ved angrebet – to af de sårede er i kritisk tilstand og lægerne kæmper for deres liv, skriver Israel Hayom.

Israelske sikkerhedsstyrker jagter nu terroristerne og har bedt om offentlighedens hjælp til at finde terroristerne – 19-årige As’ad Alrafa’ani og 19-årige Sabhi Shajir fra landsbyen Romana tæt på byen Jenini Judæa og Samaria (Vestbredden).

Terrorangrebet skete mens Israel fejrede sin 74 år fødselsdag – den seneste terrorbølge har siden marts nu kostet mindst 18 israelere livet, utallige sårede og ødelagte familier.

Ifølge Elad-rådsmedlem Yaniv Bedlov faldt hans krav om at placere bevæbnede vagter ved en kontrolpost ved indgang til byen og øgede politipatruljer hen over ferien for døve ører for over en måned siden.

“Jeg så angrebet komme. Skriften stod ikke blot på væggen, den stod skrevet med stort,” fortalte Bedlov til Israel Hayom. Og tilføjede:

“Skkerheden i byen har længe været forsømt. Der er ingen hegn til trods for at byen er omringet af arabiske landsbyer. Beboerne råber på sikkerhed. Der bygges intensivt her og derfor er der mange arabiske byggearbejdere. Ingen tjekker dem. Jeg var i parken med min familie to timer før angrebet. Vi blev reddet af G_ds nåde.”

Elads borgmester Yisrael Porush afviste anklagerne og sagde: “Sikkerhedsstyrker forsikrede os om, at situationen var sikker. Byens politi er i højt beredskab, og der er en bevæbnet vagt ved hver skole og børnehave,” sagde han til Israels militær radio (Galei Tzahal).

“På en dag som denne, hvor vi begraver vores døde, vil jeg ikke udtale mig om småpolitik. Vi er en by inden for den grønne linje – vi har ikke et sikkerhedshegn. Under den nuværende sikkerheds]situation er der usikkerhed overalt”. Og tilføjede:

“Sikkerhedsstyrkerne er dedikerede og de gør deres arbejde. Vi har også snesevis af socialrådgivere, psykologer og frivillige, der er klar til at hjælpe beboerne i Elad med at klare tragedien.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem