Her ses omkring 100 granater og to rifler som blev forsøgt smuglet ind i Israel fra Libanon. (Foto: Israelsk politi)

Israelsk politi har forhindret indsmugling af 100 granater

Israelsk politi har mistanke om at granaterne var tiltænkt terrorangreb mod tæt befolkede områder.

Israelske sikkerhedsstyrker har afværget forsøg på at smugle et stort antal granater og to skydevåben ind i Israel fra Libanon. Israelsk politi mistænker at våbene var tiltænkt terrorbrug, skriver Times of Israel.

Våbene blev fundet i en taske efterladt ved grænsen af to mænd. ved undersøgelse af taskens indhold, blev der fundet omkring 100 granater og to rifler.

– Mistanken er at våbene skulle bruges til terrorangreb, udtaler israelsk politi.

Israels sikkerhedstjenester undersøger nu om smuglerforsøget blev gjort på vegne af den iransk-støttet, libanensiske terrororganisation Hizbollah. Israel har tidligere advaret om at Hizbollah forsøger at smugle våben ind til israelske arabere til at udføre fremtidige terrorangreb i Israel.

– Den omstændighed at vi har beslaglagt fragmenteringsgranater som ikke er et almindeligt våben og som vi ikke tidligere er stødt på, vækker vores mistanke om at de var tiltænkt terrorangreb mod tætbefolkede områder, understreger israelsk politi.

De to mistenkte blev observeret via sikkerhedskamera langs grænsen. I skrivende stund er der ikke sket anholdelser.

I sidste måned beslaglagde israelsk politi et stort antal skydevåben fra israelske-arabiske våbensmuglere, i hvad der er den største våbenbeslaglæggelse fra Libanon. Israelsk politi mistænker våbensmuglerne for at have handlet på vegne af terrororganisationen Hizbollah eller Iran.

I sidste måned advarede israelsk sikkerhedsembedsmand om at Iran vil have hævn mod Israel efter flere israelske aktioner mod Iran. Overførelse af våben fra Hizbollah til «soveceller» i Israel er en del af planerne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp