Israels forsvarshær (IDF) besvarede raketangreb mod Nord-Israel med artilleri mod mål i Libanon, 25. april 2022. (Foto: IDF)

Raketangreb mod Israel fra Libanon og Gaza

Både Nord- og Syd-Israel udsat for raketangreb i weekenden. Israels forsvarshær (IDF) besvarede med angreb mod flere mål i Libanon.

Som svar på raketangreb mod Nord-Israel natten til mandag, angreb Israels forsvarshær (IDF) her til morgen et område i Libanon, skriver Times of Israel.

Raketten fra Libanon eksploderede i åbent område tæt på Kibbutz Matzuva som ligger ved grænsen til Libanon. Raketten forårsagdede ingen menneskelige eller materielle skader.

– IDFs artilleri angriber netop nu mål i Libanon som svar på raket affyret ind på israelsk territorium, udtaler IDF

FNs fredsbevarende styrker i Libanon opfordrer til tilbageholdenhed.

I skrivende stund er der ikke meldinger om menneskelige eller materielle skader i Libanon. IDF vurdere at det var en palæstinensiske terrorgruppe i Libanon som affyrede raketten og ikke den iransk-støttet terrororganisation Hizbollahs militser i Syd-Libanon.

– Vi vurdere at der er tale om en palæstinensisk fraktion og at angrebet hænger sammen med Ramadan (mulsimernes fatsmåned) og hændelserne på Tempelbjerget, udtaler IDFs talsperson.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp