Tusindvis deltog i terroroffers begravelse

26-årige Eliyahu Kay blev begravet i dag i Jerusalem.
Flere tusind deltog i 26-årige Eliyahu David Kays begravelse efter han i går blev myrdet af Hamas-terrorist i Jerusalem. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Flere tusind israelere deltog i dag Eliyahu Kay (26) begravelse, efter han i går myrdet i terrorangreb hvor en Hamas-terrorist gik til angreb mod israelere i Jerusalems gader. Kay blev i dag hyldet for sin energiske vilje til at bidrage til staten Israel.

Kay immigrerede alene fra Sydafrika og aftjente sin værne pligt som alene-soldat i IDF. Han boede i kibbutz og stod til at skulle gifte sig med sin forlovede. I går blev han brutalt mejet ned af Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre israelere blev såret ved angrebet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den ashkenazi chefrabbiner Rabbi David Lau var blandt dem som deltog i begravelsen. Shai lovede at regeringen vil gøre alt for fange dem som står bag terrorangrebet.

– Elis historie er historien om Israel når det er bedst. Israel takker dig i dag. Vi lover at fortsætte med at vokse og blomstre, så det her sted altid vil være et hjem for Israels folk, sagde Shai, som lovede at kæmpe mod terror hver eneste dag.

Den israelske minister sagde også at Kay var «den bedste af de bedste».

26-årige Eliyahu Kay blev myrdet i terrorangrebet af Hamas-terrorist i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay opfordrede de flere tusind som deltog ved begravelsen til at hædre hans bror ved at gøre end god gerning (mitzvah) og få det bedste ud af deres liv.

– Det er ingen grund til at være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil passe på ham, sagde Kasriel og tilføjede at hans bror altid havde ønsket at bidrage til Israel.

Før han begyndte at arbejde som guide ved Grædemuren (Kotel) havde Kay arbejdet som frivillig i kibbutz Nirim i Syd-Israel i knap et år. Han var Lone-Soldier (soldater som tager til Israel for at aftjene deres værnepligt uden at have deres familie dernede) frem til august 2019. Hans forældre flyttede til Israel i år.


I Gaza blev terrorangrebet fejret med slik uddeling:
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas terrorcelle med terrorplaner i Judæa og Samaria, Jerusalem anholdt af israelske styrker
Næste artikelIsraelsk serie har vundet international Emmy-pris
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise