Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tusindvis deltog i terroroffers begravelse

Flere tusind deltog i 26-årige Eliyahu David Kays begravelse efter han i går blev myrdet af Hamas-terrorist i Jerusalem. (Foto: Flash90)
26-årige Eliyahu Kay blev begravet i dag i Jerusalem.

Flere tusind israelere deltog i dag Eliyahu Kay (26) begravelse, efter han i går myrdet i terrorangreb hvor en Hamas-terrorist gik til angreb mod israelere i Jerusalems gader. Kay blev i dag hyldet for sin energiske vilje til at bidrage til staten Israel.

Kay immigrerede alene fra Sydafrika og aftjente sin værne pligt som alene-soldat i IDF. Han boede i kibbutz og stod til at skulle gifte sig med sin forlovede. I går blev han brutalt mejet ned af Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre israelere blev såret ved angrebet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den ashkenazi chefrabbiner Rabbi David Lau var blandt dem som deltog i begravelsen. Shai lovede at regeringen vil gøre alt for fange dem som står bag terrorangrebet.

– Elis historie er historien om Israel når det er bedst. Israel takker dig i dag. Vi lover at fortsætte med at vokse og blomstre, så det her sted altid vil være et hjem for Israels folk, sagde Shai, som lovede at kæmpe mod terror hver eneste dag.

Den israelske minister sagde også at Kay var «den bedste af de bedste».

26-årige Eliyahu Kay blev myrdet i terrorangrebet af Hamas-terrorist i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay opfordrede de flere tusind som deltog ved begravelsen til at hædre hans bror ved at gøre end god gerning (mitzvah) og få det bedste ud af deres liv.

– Det er ingen grund til at være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil passe på ham, sagde Kasriel og tilføjede at hans bror altid havde ønsket at bidrage til Israel.

Før han begyndte at arbejde som guide ved Grædemuren (Kotel) havde Kay arbejdet som frivillig i kibbutz Nirim i Syd-Israel i knap et år. Han var Lone-Soldier (soldater som tager til Israel for at aftjene deres værnepligt uden at have deres familie dernede) frem til august 2019. Hans forældre flyttede til Israel i år.


I Gaza blev terrorangrebet fejret med slik uddeling:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem