Israels nationale sikkerhedsråd advarer israelske turister om øget iransk terrorrisiko

Advarer om øget risiko for iransk eller iransk-støttet terrorangreb mod israelske mål. Rejser til Sinai, Egypten, Jordan, Abu Dhabi, Dubai, Bahrain, den kurdiske region i Irak, Tyrkiet, Georgien og Aserbajdsjan frarådes.
Israels nationale sikkerhedsråd advarer om at Iran har israelske turister i kikkerten. (Foto: Miriam Mezzera, flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Israels Nationale Sikkerhedsråd (National Security Council – NSC) advarede mandag, israelske turister mod at rejse til Emiraterne og andre lande i hele regionen grundet øget risiko for et iransk eller iran-sponsoreret terrorangreb mod israelere i udlandet, skriver avisen Israel Hayom.

NSC rapporterede om øget risiko for at Iran og deres regionale håndlangere vil ramme israelere i udlandet. NSC har udsendt særlig rejseadvisering til israelere planlægger at tage på ferie i Sinai.

Ifølge rapporten skyldes den øgede terrorrisiko med israelske turister, mordet sidste år på en top iransk atomforsker i nærheden af ​​Teheran som Iran beskylder Israels efterretning, Mossad for at stå bag. Læs MIFFs artikler om attentatet HER.

Ifølge NSC gælder den øget risiko også Dubai og Abu Dhabi i Emiraterne og Bahrain. Begge Golf-lande etablerede sidste år diplomatiske forbindelser med Israel i forbindelse med de historiske aftaler mæglet på plads af den daværende Trump-administration (læs mere om Abrahamaftalerne HER).

NSC advarer også mod at rejse til Georgien, Aserbajdsjan, den kurdiske region i Irak, Tyrkiet, Jordan og Egypten.

Efter Emiraterne indgik Abrahamaftalerne med Israel, er Golf-landet blevet et populært turistrejsemål for israelske turister, også efter der for noget tid siden blev udstedt en lignende advarsel.

– Vi vurdere at Iran vil fortsætte med at operere i den nærmeste fremtid for at skade israelske mål, udtalte agenturets anti-terrorisme bureau i erklæring.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise