Shin Bet: – Israeler anholdt for at indsamle oplysninger om Iron Dome til Hamas

Mohammad Abu Adra (43) kunne færdes frit i Israel og Gaza. Det udnyttede terrorgruppen Hamas til at rekruttere endnu en israelsk spion.
Mohammad Abu Adra kunne færdes frit i Israel og Gaza. Det udnyttede terrorgruppen Hamas til at indsamle informationer om Israels missilforsvar. (Foto: Shin Bet, via @manniefabian, Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Shin Bets efterforskning viste at endnu en israelsk statsborger var blevet rekrutteret af terrorgruppen Hamas i Gaza til at spionere mod Israel. Mohammad Abu Adra indsamlede oplysninger om Israels missilforsvar, Iron Dome til Hamas, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs mere om missilforsvaret Iron Dome og hvorfor det er så afgørende for Israels sikkerhed.

Mohammad Abu Adras baggrund betød at han kunne færdes frit i Israel og Gaza ved at rejse ind og ud gennem Erez-overgangen.

Abu Adras far er beduin og hans mor er fra Gaza, Abu Adras kone er fra Gaza og derfor kunne han rejse frit ind over grænsen mellem Israel og Gaza.

Terrorgruppen Hamas, som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 kunne således holde møder med Abu Adra i Gaza.

Den 3. februar blev 43-årige Abu Adra anholdt og afhørt efter Shin Bets efterforskning viste, at han var blevet rekrutteret af Hamas-medlemmer, mens han havde været i Gaza for omkring halvandet år siden.

Et anklageskrift med alvorlige sikkerhedsanklager er fredag blevet indgivet mod Abu Adra af det sydlige distriktsadvokats kontor til byretten i Be’er Sheva. Han er blandt andet anklaget for at være medlem af en terrororganisation, videregivelse af oplysninger til fjenden og andre sikkerhedsrelaterede lovovertrædelser.

Shin Bets undersøgelse kaster også lys over metoden og omfanget af Hamas’ militære infrastruktur.

Hamas’ rekruttering af Abu Adra er endnu et eksempel på det arbejde som terrorgrupperne forsøger at udføre inden for den jødiske stat. I september 2020 blev to beduinske mænd anklaget ved byretten i Be’er Sheva for alvorlige sikkerhedsforseelser, efter de var blevet arresteret af Shin Bet over mistanke om at planlægge bombeangreb på vegne af terrorgruppen Hamas.

Læs flere af MIFFs artikler om spionage mod Israel HER.

Shin Bet udtaler:

– Det er endnu et eksempel på hvordan terrorgruppen Hamas’ bruger Erez-overgangen til interregional aktivitet som en del af deres systematiske og omfattende aktivitet… og det demonstrerer den strategi som Hamas-ledelsen fortsætter med at føre for at underminere stabiliteten i regionen.

– Shin Bet tager udnyttelsen af israelsk statsborgerskab til fordel for terroraktiviteter meget alvorligt og vil fortsætte med at handle med det formål at modarbejde Hamas og terrororganisationernes terroraktiviteter i Gazastriben og retsforfølge dem, der støtter terror, udtalte Shin Bet i en erklæring.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelStor israelsk undersøgelse af vaccineeffektivitet publiceret i peer-reviewed tidsskrift
Næste artikelHær Conrad Myrland i podcasten Løvebakken
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise