Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Shin Bet: – Israeler anholdt for at indsamle oplysninger om Iron Dome til Hamas

Mohammad Abu Adra kunne færdes frit i Israel og Gaza. Det udnyttede terrorgruppen Hamas til at indsamle informationer om Israels missilforsvar. (Foto: Shin Bet, via @manniefabian, Twitter)
Mohammad Abu Adra (43) kunne færdes frit i Israel og Gaza. Det udnyttede terrorgruppen Hamas til at rekruttere endnu en israelsk spion.

Shin Bets efterforskning viste at endnu en israelsk statsborger var blevet rekrutteret af terrorgruppen Hamas i Gaza til at spionere mod Israel. Mohammad Abu Adra indsamlede oplysninger om Israels missilforsvar, Iron Dome til Hamas, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs mere om missilforsvaret Iron Dome og hvorfor det er så afgørende for Israels sikkerhed.

Mohammad Abu Adras baggrund betød at han kunne færdes frit i Israel og Gaza ved at rejse ind og ud gennem Erez-overgangen.

Abu Adras far er beduin og hans mor er fra Gaza, Abu Adras kone er fra Gaza og derfor kunne han rejse frit ind over grænsen mellem Israel og Gaza.

Terrorgruppen Hamas, som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 kunne således holde møder med Abu Adra i Gaza.

Den 3. februar blev 43-årige Abu Adra anholdt og afhørt efter Shin Bets efterforskning viste, at han var blevet rekrutteret af Hamas-medlemmer, mens han havde været i Gaza for omkring halvandet år siden.

Et anklageskrift med alvorlige sikkerhedsanklager er fredag blevet indgivet mod Abu Adra af det sydlige distriktsadvokats kontor til byretten i Be’er Sheva. Han er blandt andet anklaget for at være medlem af en terrororganisation, videregivelse af oplysninger til fjenden og andre sikkerhedsrelaterede lovovertrædelser.

Shin Bets undersøgelse kaster også lys over metoden og omfanget af Hamas’ militære infrastruktur.

Hamas’ rekruttering af Abu Adra er endnu et eksempel på det arbejde som terrorgrupperne forsøger at udføre inden for den jødiske stat. I september 2020 blev to beduinske mænd anklaget ved byretten i Be’er Sheva for alvorlige sikkerhedsforseelser, efter de var blevet arresteret af Shin Bet over mistanke om at planlægge bombeangreb på vegne af terrorgruppen Hamas.

Læs flere af MIFFs artikler om spionage mod Israel HER.

Shin Bet udtaler:

– Det er endnu et eksempel på hvordan terrorgruppen Hamas’ bruger Erez-overgangen til interregional aktivitet som en del af deres systematiske og omfattende aktivitet… og det demonstrerer den strategi som Hamas-ledelsen fortsætter med at føre for at underminere stabiliteten i regionen.

– Shin Bet tager udnyttelsen af israelsk statsborgerskab til fordel for terroraktiviteter meget alvorligt og vil fortsætte med at handle med det formål at modarbejde Hamas og terrororganisationernes terroraktiviteter i Gazastriben og retsforfølge dem, der støtter terror, udtalte Shin Bet i en erklæring.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem