Sundhedspersonale og militæret på stedet hvor en palæstinensisk terrorist forsøgte at knivstikke en kvindelig israelsk soldat. (Foto: United Hatzalah)

Med fake news forvandler PA terrorister til ofre

Fremstiller palæstinensiske terrorister som «martyrer» og uskyldige ofre.

Den 27. januar forsøgte en 17-årig palæstinensisk terrorist at knivstikke en kvindelig israelsk soldat ved et travlt vejkryds i Judæa og Samaria (Vestbredden). Soldaten brugte sit våben til skubbe knivterroristen væk fra sig, før en anden soldat kom til stedet og skød og dræbte terroristen.

Til alt held slap den israelske soldat fra terrorangrebet uden fysiske skader.

Allerede dagen etter terrorangrebet havde de palæstinensiske myndigheder (PA) som hvert år modtager flere mio. danske skattekroner (læs HER), vendt historien på hovedet. I en artikel i PAs officielle avis Al-Hayat Al-Jadida var terroristen blevet offeret, skriver Palestinian Media Watch.

De israelske okkupationsstyrker henrettede en ung person ved et vejkryds tæt på landsbyen Hares, vest for Salfit. Unge Atallah Muhammad Rayyan, 17 år, fra Qarawat Bani Hassan døde som en martyr efter han blev skudt af okkupantens soldater mens han var ved vejkrydset nær landsbyen Hares.

PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida, 27. januar 2021.

PA nævner ikke i artiklen at «martyren» faktisk var en terrorist som forsøgte at dræbe en israelsk soldat. Det blev heller ikke nævnt i andre artikler om hændelsen i PAs officielle avis. En avis som Danmark i kraft af sin generelle bistand til PA også er med til at finansiere.

PMW har afsløret mange lignende eksempler på PAs fake news. Da en israelsk soldat forsøgte at beskytte palæstinensiske journalister og sagde til dem, at de skulle flytte sig for ikke at blive ramt af modkørende trafik, oversatte PA soldatens ord til en racistisk kommentar. I oversættelsen til arabisk fremstillede PA det som om journalisterne måtte flytte sig fordi palæstinensere ikke måtte færdes på vejen.


PA har det som sin regel at præsentere dræbte terrorister som uskyldige «martyrer» og komme med falske påstande om at Israel «henrettede dem i koldt blod». Men PA er ikke alene om at ignorere de reelle omstændigheder.

Den palæstinensiske gren af Defense of the Children International (DCI-P) ignorer også helt det faktum at den dræbte terrorist blev skudt i selvforsvar. DCI-P har også fået danske bistandsmidler – læs mere hos NGO Monitor HER.

På Twitter skriver de at «israelske styrker skød og dræbte det første palæstinensiske barn i 2021». Sådan bliver terrorangrebet også fremstillet af flere andre anti-israelske kræfter og organisationer.

Dansk palæstinensisk venskabsforening spredte samme fake news via Facebook:


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp