Her ses noget af det udstyr Shin Bet fandt da de pågreb to mindreårige rekrutteret af Hamas til at begå terror mod israelere. (Foto: @manniefabian, Shin Bet)

Hamas rekrutterede mindreårige til at udføre terror

To mindreårige pågrebet for terrorplanlægning på vegne af Hamas.

Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet har meddelt at terrorgruppen Hamas som kontrollere Gaza, har rekrutteret mindreårige fra Vestbredden til at udføre terrorangreb mod israelske soldater (IDF) og civile, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge de tilgængelige oplysninger blev to palæstinensiske mindreårige – en af ​​dem er blot 16 år, arresteret af Shin Bet i oktober. Under deres afhøring fortalte de, at de var blevet rekrutteret af terrorgruppen Hamas til at udføre terrorangreb mod israelere.

De to teenagere fortalte at de igennem flere måneder var blevet kontaktet af terrorgruppen via de sociale medier, meddelte Shin Bet.

Shin Bet’s undersøgelser har vist at Bilal Kardi – en kendt operatør i terrorgruppens cyberenhed i Hamas’ militære fløj, Izzadin al-Qassam Brigades, havde stået for rekrutteringen af de to mindreårige.

De to mindreårige ventede angiveligt på at få leveret våben, ammunition, uniformer og penge til at udføre skud-angreb. De blev beordret til at forsøge bortføre israelske soldater eller civile og indsamle efterretninger om israelske bosættelser som Bat Ayin og Kfar Etzion samt levere kort og opsamlingspunkter for IDF-soldater i området.

De to mindreårige forsøgte tilmed at producere rørbomber, meddelte Shin Bet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp