Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har anholdt palæstinensisk ægtepar mistænkt for finansiering af terrororganisationer

Ægteparret Rania Elias og Suhail Khoury er anholdt efter mistanke om finansiering af terrororganisationer. (Foto: @Mvoice13)
Rania Elias og Suhail Khoury fra Øst-Jerusalem mistænkes for at have finansieret terrororganisationer.

Israelsk politi har anholdt to fremtrædende palæstinensiske kulturledere fra Øst-Jerusalem mistænkt for at finansiere terrororganisationer, skriver avisen Israel Hayom.

Rania Elias, der leder Yabous kulturcenter og hendes mand Suhail Khoury som er direktør i Edward Said nationale konservatorie for musik, blev anholdt i deres hjem i Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Israelsk politi og skattemyndighederne har desuden konfiskeret dokumenter i kulturcentret og konservatoriet.

PLO har fordømt anholdelsen som de kalder for “Israels voldelige og systematiske kampagne mod palæstinenserne i det besatte Jerusalem”.

Ifølge Elias advokat Nasir Odeh blev parret “anholdt for mistanke om finansiering af terrororganisationer.”

Ifølge Odeh er Israels antiterror lovgivning vidrækkende – eksempelvis er det ulovligt at modtage penge fra organisationer som den jødiske stat har udpeget til at være terrororganisationer.

– Politiet og skattemyndighederne har tilbageholdt tre mistænkte for skatteunddragelse og snyd, udtalte politiets talsmand Micky Rosenfeld.

Politiet bekræfter desuden at de har gennemsøgt “to organisationer i Øst-Jerusalem angiveligt involveret i palæstinensisk kultur.”

Rosenfeld udtalte også at de mistænkte afhøres og efterforskningen er i gang.

Yabous kulturcenter i Øst-Jerusalem blev oprettet i midten af ​​1990’erne for at fejre palæstinensisk kultur og arabisk arv i byen, skriver Israel Hayom.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem