IDF har anholdt flere palæstinensere for planlægning af terrorangreb på Vestbredden

Den israelske hær (IDF) afværgede i sidste uge flere terrorangreb på Vestbredden.
Israelske soldater på Vestbredden. (Foto: https://www.flickr.com/photos/118130843@N04/)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Israelske soldater har anholdt tre palæstinensere i Jalazone-flygtningelejren nord for Ramallah. De tre mænd havde planlagt at udføre terrorangreb mod jødisk bosættelse på Vestbredden, det meddelte den israelske hær (IDF) i lørdags. Det skriver avisen Times of Israel.

Ifølge IDF havde de mistænkte planlagt terrorangreb ved at “kaste eksplosiver fra deres bil mod den jødiske bosættelse Beit-El. De havde også planlagt skudangreb mod bosættelsen fra deres bil”, udtaler IDF.

De mistænkte blev overført til afhøring hos sikkerhedstjenesten Shin Bet.

Onsdag blev fire palæstinensere bevæbnet med ildbomber og en bombe anholdt af IDF. Ifølge IDF blev de mistænkte tilbageholdt uden for Nablus i den nordlige del af Vestbredden. IDF fandt to molotovcocktails og en bombe i deres besiddelse.

Onsdag bekræftede IDF også at mindst et skud var blevet affyret fra en forbipasserende bil mod en IDF militær-post i den nordlige del af Vestbredden tirsdag aften. Ingen soldater blev såret og ifølge IDF skete der ingen materiel skade.

Trods bekymringen over stigende vold som svar på Israels planer om at indføre israelsk suverænitet over dele af Vestbredden, har der været relativ roligt i området de seneste uger. Læs MIFFs artikler om israelsk suverænitet på Vestbredden her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelCorona-krisen har bidt sig fast i Israel
Næste artikelDer er i dag knap 14,5 millioner jøder i verden
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise