Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har anholdt flere palæstinensere for planlægning af terrorangreb på Vestbredden

Israelske soldater på Vestbredden. (Foto: https://www.flickr.com/photos/118130843@N04/)
Den israelske hær (IDF) afværgede i sidste uge flere terrorangreb på Vestbredden.

Israelske soldater har anholdt tre palæstinensere i Jalazone-flygtningelejren nord for Ramallah. De tre mænd havde planlagt at udføre terrorangreb mod jødisk bosættelse på Vestbredden, det meddelte den israelske hær (IDF) i lørdags. Det skriver avisen Times of Israel.

Ifølge IDF havde de mistænkte planlagt terrorangreb ved at “kaste eksplosiver fra deres bil mod den jødiske bosættelse Beit-El. De havde også planlagt skudangreb mod bosættelsen fra deres bil”, udtaler IDF.

De mistænkte blev overført til afhøring hos sikkerhedstjenesten Shin Bet.

Onsdag blev fire palæstinensere bevæbnet med ildbomber og en bombe anholdt af IDF. Ifølge IDF blev de mistænkte tilbageholdt uden for Nablus i den nordlige del af Vestbredden. IDF fandt to molotovcocktails og en bombe i deres besiddelse.

Onsdag bekræftede IDF også at mindst et skud var blevet affyret fra en forbipasserende bil mod en IDF militær-post i den nordlige del af Vestbredden tirsdag aften. Ingen soldater blev såret og ifølge IDF skete der ingen materiel skade.

Trods bekymringen over stigende vold som svar på Israels planer om at indføre israelsk suverænitet over dele af Vestbredden, har der været relativ roligt i området de seneste uger. Læs MIFFs artikler om israelsk suverænitet på Vestbredden her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem