Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To raketter affyret fra Gaza mod Syd-Israel

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)
Raketterne kommer blot en dag efter terrororganisationen Hamas advarede om at annektering er en krigserklæring.

To raketter er netop blevet affyret fra Gaza mod Syd-Israel fredag aften – blot en dag efter terrororganisationen Hamas advarede Israel om at annektering af dele af Vestbredden og Jordandalen er en krigserklæring, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs flere af MIFFs artikler om terrororganisationen Hamas her.


Det israelske forsvars (IDF) talsmandsenhed bekræfter at de to raketter blev affyret mod israelsk territorium, og ifølge Adi Me’eri, talsmand i det regionale råd i Shaare HaNegev, faldt en raket i åbent område uden at forårsage menneskelige eller materielle skader.

Foreløbigt tyder det på at den anden raket faldt i Gazastriben.

Raketalarmen lød i aften i Shaar HaNegev-samfundene i Nir Am, Gavi’im og området Sapir College omkring kl. 21 israelsk tid.

Torsdag advarede Hamas om at Israels planer om at udvide suveræniteten over dele af Vestbredden ville svare til en krigserklæring.

– Denne elendige beslutning og plan – vi taler ikke i længden, men siger det kort og tydeligt – vi betragter beslutningen som en krigserklæring mod det palæstinensiske folk. Vi er klar til at beskytte vores folk og dets hellige steder, sagde talsmanden for Izz al-Deen al-Qassam Brigade, Hamas’ væbnede fløj.

Tidligere på ugen advarede IDFs chef Aviv Kochavi om, at planerne om at annektere Vestbredden let kunne sprede sig til spændinger med Gazastriben.

Under en tale til israelske tropper, der deltager i en militær øvelse i det nordlige Israel sagde Kochavi, at mens de forbereder sig på kampene på den ene front, kan de snart være nødt til at skifte opmærksomhed mod en anden – Vestbredden.

– Du kan finde dig selv om et par uger i Judæa og Samaria-området på grund af optøjer og terror. Og selvom der har været måneder med relativ stilhed i den Corona-lukket kystenklave, kan de kommende begivenheder udvikle sig til kampe i Gaza, sagde Kochavi.

IDF har forberedt sig på de forskellige scenarier i flere måneder under navnet ”Shahar Beharim”, og ifølge rapporter mødtes forsvarsminister Benny Gantz med Aviv Kochavi, Shin Bet’ direktør Nadav Argaman og Mossad’ direktør Yossi Cohen torsdag for at diskutere mulige konsekvenser og forberedelser forud for en eventuel annektering.

Israelske nyheder på Kanal 12 rapporterede senere, at forsvars-myndighederne var dybt splittet over de mulige konsekvenser. Kochavi og højtstående IDF-generaler var uenige med Cohen om, hvorvidt der ville være voldsudbrud.

Ifølge rapporten som citerede ministre, der var til stede under mødet, advarede Kochavi og militær efterretningschef generalmajor Tamir Hayman om at der ville være en stigning i terrorangreb, inklusiv tilbagevendende ​​selvmordsangreb målrettet israelske civile og soldater af palæstinensere på Vestbredden.

Mens Cohen afviste advarslerne fra militær cheferne, blev det rapporteret at Argaman bakkede op om bekymringen om stigning i vold, men at det ikke ville være så alvorligt, som militæret advarede om grundet de økonomiske forhold som palæstinenserne oplever som følge af Corona-krisen.

Men adskillige forsvarsembedsmænd og analytikere har advaret om at den stigende arbejdsløshed på Vestbredden er endnu en grund til at der må forventes dødbringende voldsudbrud, hvis Israel går videre med annekteringsplanen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem