Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk kvinde tiltalt for at have spioneret for Hizbollah

Hizbollah viser styrke under parade i Libanon. (Foto: YouTube)
Den 25-årige er blandt andet anklaget for kontakt med udenlandsk agent og indsamling af information til fjenden med henblik på at bringe Israels sikkerhed i fare.

En israelsk kvinde er tiltalt for at have spioneret for terrororganisationen Hizbollah, skriver Yediot Ahronoth.

Retten i byen Lod har tiltalt den 25-årige kvinde for “kontakt med en udenlandsk agent, overdraget information til fjenden med det formål at skade statens sikkerhed og yde service til en terrororganisation.”

Ifølge tiltalen blev kvinden som angiveligt boede i den sydlige by Be’er Sheva i perioden 2018-2019, kontaktet af en mand ved navn Ali fra det sydlige Libanon via Facebook.

Kvinden, hvis navn endnu ikke er frigivet og Ali var i kontakt i en kort periode. Herefter begyndte Ali at bede kvinden om at udføre forskellige spionageopgaver for Hizbollah, blandt andet at tage billeder og sende dem til ham.

Kvinden er tiltalt for at have taget flere billeder, heriblandt “12 billeder af militære køretøjer som kørte på Rute 6, billeder af hegnet i området af Rosh Hanikra [ved grænsen mellem Israel og Libanon], Bahai-haverne i Haifa, udkigsposten ved klostret Our Lady of Mount Carmel-forbindelsen i Haifa, Haifa havn, militære køretøjer i Hebron området, luftvåbenbasen Hatzerim og luftvåben museet.”

Den tiltalte er også anklaget for at have taget billeder af Iron Dome raketforsvarsystemets installationer i nærheden af ​​hendes hjem i Be’er Sheva, Erez-overgangen mellem Hamas-kontrolleret Gaza og Israel og Haifa Rambam Healthcare Campus.

Kvinden gjorde som Ali bad om. Nogle af billederne tog hun selv, mens en ven tog nogle andre. Alle billeder blev herefter sendt til Ali.

Ali bad også kvinden om at deltage ved et foredrag holdt af en israelsk journalist hvor hun spurgte taleren om det var sandsynligt, en krig mellem Israel og Hizbollah ville bryde ud. Journalisten svarede benægtende, et svar som hun også gav videre til Ali.

Senere bad Ali kvinden om at tage billeder af en militærbase i nærheden af Tel Aviv Universitet, hvilket hun ikke gjorde.

Anklagerne bad om forlængelse af kvindens varetægtsfængsling indtil ​​retssagen mod hende er slut i lyset af de alvorlige sikkerhedsforbrydelser hun står anklaget for.

Ifølge anklagerne “var der et rimeligt grundlag for at frygte at hun ville bringe den offentlige sikkerhed i fare”, og at hun ved at identificere sig med en “terrororganisation som er kendt for sin usædvanlige vold og grusomhed,” udgjorde en klar og aktuel fare for staten Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem