Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk beboer tæt på Gaza-grænsen til FN: Fred vil komme når Hamas stopper terrorangreb

Redningsmandskab er til stede ved et af de boligområder ramt af raketter fra Gazastriben i maj. (Foto: Politiet)
-Det er kun et hegn der adskiller os. Den eneste løsning er at vi lever sammen, sagde Adele Raemer fra Kibbutz Nirim til FN's Sikkerhedsråd.


Fred kan kun komme til det sydlige Israel når Hamas sørger for befolkningen i Gaza får et godt liv i stedet for at investere i terror, sagde Adele Raemer, en beboer i Kibbutz Nirim, til FN’s Sikkerhedsråd under høring om Mellemøsten onsdag, skriver Jerusalem Post.

Raemer er den første israelske borger tæt på Gaza-grænsen der har talt til Sikkerhedsrådet. Raemer blev inviteret af den amerikanske ambassadør i FN, Kelly Craft, der i denne måned er præsident for Sikkerhedsrådet.

-Har du nogensinde været nødt til at løbe for dit liv? Når jeg hører det røde alarmsystem (Tzeva adom) for raketter, har jeg fem til ti sekunder til at komme i sikkerhed… Hvis alarmen fanger mig i brusebadet, er jeg uheldig, sagde Raemer.

Raemer har boet i området siden 1975 og har en Facebook-gruppe som hedder Life on the Border with Gaza med næsten 5.000 medlemmer. Raemer fortæller om livet i skyggen af ​​terror samt at der det seneste halvandet år har været 11 runder med eskalerende raketangreb med flere raketangreb hver dag og 1.800 raketter alene i Eshkol.

-Hvad ville I gøre hvis det antal raketter blev affyret ind over jeres grænse?, Spurgte Raemer.

Raemer anklagede Hamas for at prioritere deres angreb mod Israel frem for deres eget folks velfærd.

-Heldigvis bygger min regering sikrede rum til os. Hamas bygger sikre rum til at beskytte deres våben. Hamas bringer Gaza-borgere til grænsehegnet for at blive såret eller dræbt. Hamas retter raketter mod israelske civilsamfund, skoler, moskeer og hjem. Hamas ved at IDF er tilbageholdende med gengældelse fordi det vil ramme civile, sagde Raemer

-Ikke alle i Gaza er som Hamas. De fleste ønsker de samme ting som du og jeg – sikkerhed for deres børn, mad på bordet og håb for deres børns fremtid, sagde Raemer.

Raemer fortalte at borgmestrene i det vestlige Negev har udstrakt deres hænder i fred og samarbejde og har planer om at hjælpe Gaza med elektricitet, støttet af arabiske og europæiske donorer, fordi Fatah-Hamas-konflikten har medført at elektriciteten ikke leveres stabilt.

-Hvis vi ønsker et godt liv og en region som trives og blomstre, må vi sørge for at vores naboer også trives og blomstre. Jeg holder Hamas ansvarlig for at stoppe terror og tilskyndelse til had og i stedet sørge for at deres folk får et godt liv, sagde Raemer.

-Terroren fra Gaza mod det sydlige Israel er forværret over de seneste mange år og der må gøres noget ved det. Vores børn lever i konstant frygt for terrorangreb, sagde Raemer.

Ifølge Jerusalem post, blev Raemers udtalelser ignoreret af de fleste medlemmer i sikkerhedsrådet. I stedet sagde de at “besættelsen” skulle stoppe, at en palæstinensisk stat skulle oprettes og at Israel skulle bruge proportional magt.

Craft fremhævede FNs fordømmelser af Israel og stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt FN’s Sikkerhedsråd interesserer sig for raketternes konsekvenser for hundredtusindvis af israelere og palæstinensere.

Raemer spurgte: “Vil sikkerhedrådet fordømme raketangrebene? Vil sikkerhedsrådet se med alvor på raketangrebene?”

Craft tilføjede: “En to-statsløsning kan kun gennemføres hvis begge parter vender tilbage til forhandlingsbordet. For at det kan ske må sikkerhedsrådet tage truslen om vold fra Gaza alvorligt, især fra Hamas og Islamisk Jihad.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem