Politiet har forhindret IS-angreb i Jerusalem

To israelske arabere planlagde et terrorangreb i Jerusalem på Israels uafhængighedsdag.

Her bliver en af de mistænkte ført væk af det israelske politi efter arrestationen i oktober. (Foto: Skærmdump)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Det israelske politi har frigivet en video af arrestationen af ​​to israelske arabere, der er anklaget for terrorisme, efter de planlagde et terrorangreb mod militær- og civile mål for terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Angrebet skulle finde sted i Jerusalem under fejringen af ​​uafhængighedsdagen.

De to arresterede er 21-årige Ahmed Jabbis og 19-årige Basel Abidat fra Jebel Mukaber i Øst-Jerusalem. De blev arresteret i oktober på baggrund af specifik efterretning som led i en planlagt razzia, skriver Jerusalem Post.

– Natten til 28. oktober 2019 foretog et større antal grænsepolitibetjente en koordineret razzia mod to huse på samme tid i landsbyen Jebel Mukaber. Det var en planlagt operation, vi havde oplysninger om, hvor de mistænkte befandt sig, og så snart forholdene var på plads, arresterede vi dem, siger en undercover-politibetjent, der fulgte operationen.

De to mistænkte blev stillet for retten i Jerusalem søndag 1. december. Ifølge tiltalen har de to været aktive på IS-tilknyttede hjemmesider siden 2016. På hjemmesiderne blev terrorgruppens religiøse og politiske budskaber spredt, i tillæg til instruktioner om hvordan man laver bomber og udføre angreb.

De to israelske arabere blev arresteret af det israelske politi efter en koordineret operation. (Foto: Skærmdump fra videoklip)

I juli skal Abidat have forsøgt at komme til Sinaihalvøen i Egypten via Jordan for at slutte sig til en IS-celle der. Han blev forhindret i at krydse grænsen af ​​jordanske sikkerhedsstyrker. Jabbis har angiveligt indsamlet ca 2.800 Shekel, som han overførte til en mellemled der ville videregive pengene til IS.

I september drøftede de mistænkte, om de skulle gennemføre et angreb i Jerusalem eller mod en IDF-base i Jordandalen. Det menes at målet var at dræbe så mange civile eller militære som muligt i forbindelse med terrorangrebet.

De to har angiveligt talt om at skaffe automatiske skydevåben og gennemføre et skydeangreb ved Safar-pladsen i Jerusalem, i tillæg til et angreb under fejringen af ​​uafhængighedsdagen ved Sultandammen i Jerusalem. Planen var at udføre et angreb med knive, hvis de ikke kunne få fat i skydevåbenn.

Selvom Israel stort set har undgået at blive ramt af IS-angreb, er adskillige israelske arabere blevet arresteret efter mistanke om forbindelser til IS. Flere har ønsket at udføre terrorangreb på vegne af den sunnimuslimske ekstremistiske gruppe.

-Det israelske politi og terrorbekæmpelsesenheder vil fortsat arbejde for at forhindre ethvert terrorangreb i Israel, forklarer politiet.

Dusinvis af israelske arabere er også blevet arresteret efter de er kommet hjem fra Syrien, hvor de have kæmpet for IS. Israel frygter, at deres erfaring fra slagmarken i Syrien vil få dem til at etablere et terrornetværk i Israel eller udføre angreb der. Det menes at flere af de israelske arabere der rejste til Syrien for at kæmpe for IS blev dræbt i kamphandlinger.