Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Politiet har forhindret IS-angreb i Jerusalem

Her bliver en af de mistænkte ført væk af det israelske politi efter arrestationen i oktober. (Foto: Skærmdump)
To israelske arabere planlagde et terrorangreb i Jerusalem på Israels uafhængighedsdag.

Det israelske politi har frigivet en video af arrestationen af ​​to israelske arabere, der er anklaget for terrorisme, efter de planlagde et terrorangreb mod militær- og civile mål for terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Angrebet skulle finde sted i Jerusalem under fejringen af ​​uafhængighedsdagen.

De to arresterede er 21-årige Ahmed Jabbis og 19-årige Basel Abidat fra Jebel Mukaber i Øst-Jerusalem. De blev arresteret i oktober på baggrund af specifik efterretning som led i en planlagt razzia, skriver Jerusalem Post.

– Natten til 28. oktober 2019 foretog et større antal grænsepolitibetjente en koordineret razzia mod to huse på samme tid i landsbyen Jebel Mukaber. Det var en planlagt operation, vi havde oplysninger om, hvor de mistænkte befandt sig, og så snart forholdene var på plads, arresterede vi dem, siger en undercover-politibetjent, der fulgte operationen.

De to mistænkte blev stillet for retten i Jerusalem søndag 1. december. Ifølge tiltalen har de to været aktive på IS-tilknyttede hjemmesider siden 2016. På hjemmesiderne blev terrorgruppens religiøse og politiske budskaber spredt, i tillæg til instruktioner om hvordan man laver bomber og udføre angreb.

De to israelske arabere blev arresteret af det israelske politi efter en koordineret operation. (Foto: Skærmdump fra videoklip)

I juli skal Abidat have forsøgt at komme til Sinaihalvøen i Egypten via Jordan for at slutte sig til en IS-celle der. Han blev forhindret i at krydse grænsen af ​​jordanske sikkerhedsstyrker. Jabbis har angiveligt indsamlet ca 2.800 Shekel, som han overførte til en mellemled der ville videregive pengene til IS.

I september drøftede de mistænkte, om de skulle gennemføre et angreb i Jerusalem eller mod en IDF-base i Jordandalen. Det menes at målet var at dræbe så mange civile eller militære som muligt i forbindelse med terrorangrebet.

De to har angiveligt talt om at skaffe automatiske skydevåben og gennemføre et skydeangreb ved Safar-pladsen i Jerusalem, i tillæg til et angreb under fejringen af ​​uafhængighedsdagen ved Sultandammen i Jerusalem. Planen var at udføre et angreb med knive, hvis de ikke kunne få fat i skydevåbenn.

Selvom Israel stort set har undgået at blive ramt af IS-angreb, er adskillige israelske arabere blevet arresteret efter mistanke om forbindelser til IS. Flere har ønsket at udføre terrorangreb på vegne af den sunnimuslimske ekstremistiske gruppe.

-Det israelske politi og terrorbekæmpelsesenheder vil fortsat arbejde for at forhindre ethvert terrorangreb i Israel, forklarer politiet.

Dusinvis af israelske arabere er også blevet arresteret efter de er kommet hjem fra Syrien, hvor de have kæmpet for IS. Israel frygter, at deres erfaring fra slagmarken i Syrien vil få dem til at etablere et terrornetværk i Israel eller udføre angreb der. Det menes at flere af de israelske arabere der rejste til Syrien for at kæmpe for IS blev dræbt i kamphandlinger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem