Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nye raketangreb mod Israel i nat

En af raketterne eksploderede uden for en bolig i Sderot. Biler og huse led store materielle skader. (Foto: Twitter)
Terrorister i Gazastriben affyrede 10 raketter mod det sydlige Israel.

Fredag ​​aften og natten til lørdag affyrede terrorister i Gazastriben ti raketter mod civile i det sydlige Israel. Otte af raketterne blev skudt ned af Iron Dome-missilforsvaret, men en raket ramte uden for en bolig i Sderot.

-Det var en kraftig eksplosion. Heldigvis var vi i beskyttelsesrummet (merhcav mugan – forkortelse på hebraisk: Mamad), men der er store materielle skader, siger en af ​​beboerne til Walla News.

Huset og biler parkeret i nærheden led stor skade, men ingen mennesker kom til skade. En 65-årig kvinde blev lettere såret, da hun faldt, mens hun løb i sikkerhed. Fem mennesker fik chokskader.

Angrebet er det værste i flere måneder, og tusindvis af israelere måtte tilbringe natten i beskyttelsesrum. Det israelske forsvar reagerede på angrebet ved at bombe flere Hamas-mål i Gazastriben. Ifølge palæstinensiske kilder blev en palæstinenser dræbt. Det vides ikke, om han var tilknyttet en terroristgruppe.

Her er en video af raketten, der eksploderede i Sderot:

  • Læs flere af MIFFs artikler om terrortruslen mod Israel her.
  • Læs MIFFs interview af Sderots borgmester om, hvordan 20 år med raketangreb fra Gaza har påvirket byen her.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem