Jihadister bygger raketter på Vestbredden

Raketter på Vestbredden kunne true millioner af mennesker i det centrale Israel.
Det siges, at Jihad-cellen har produceret en hjemmelavet rampet og raket-lanceringsrampe. I øjeblikket er udstyret amatøragtigt, men eksperter frygter, at udstyret bliver bedre. Derefter kunne de true millioner i det centrale Israel. (Foto: Skærmdump Kanal 12)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den islamiske jihadbevægelse i Palæstina, bedst kendt som Islamisk Jihad, er begyndt at producere på Vestbredden, fortæller den israelske tv-kanal 12. Hvis den palæstinensiske terrorgruppe formår at producere raketter i hjertet af Vestbredden, kan den true millioner af indbyggere i det centrale Israel.

Ifølge tv-kanalen blev tre personer i en af Islamisk Jihads terrorceller for nylig arresteret i den palæstinensiske by Tulkarem af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Sikkerhedsstyrkerne beslaglagde en prototype, som cellen havde produceret. Raketterne er forløbigt amatøragtige, men frygten er, at de vil forbedre sig.

En libanesisk manual til raketproduktion blev også fundet på stedet. Det er uklart, om den kom fra Hizbollah eller fra Islamisk Jihad. Begge terrorgrupper støttes af den islamiske republik Iran.

Islamisk Jihad har også stået bag meget af den vold, der er kommet fra Gaza i de seneste måneder. Gruppen har stået bag adskillige raketangreb, og i august forsøgte fire stærkt væbnede terrorister at infiltrere Israel. Terroristerne blev stoppet, men Israel mener, at gruppen ser ud til at starte en ny krig i regionen.

Islamisk Jihad er den næststørste terrorgruppe i Gaza efter Hamas, men den førstnævnte betragtes som endnu mere ekstrem. De har heller ikke de samme forpligtelser over for indbyggerne i den palæstinensiske enklave som Hamas. De har derfor mindre at tabe, hvis der udbryder en ny krig.

Islamisk Jihad er en islamistisk og nationalistisk organisation, der kæmper mod Israels eksistens. De ønsker heller ikke politisk dialog med Israel. Ligesom Hamas modtager gruppen flere hundrede millioner dollars om året fra Iran.

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamisk Jihad i Gaza i aktion. (Illustrativt foto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelGandhis Shana Tova hilsen fundet efter 80 år
Næste artikelBag masken: Antisemitismen bag BDS-bevægelsen
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise