Search
Det siges, at Jihad-cellen har produceret en hjemmelavet rampet og raket-lanceringsrampe. I øjeblikket er udstyret amatøragtigt, men eksperter frygter, at udstyret bliver bedre. Derefter kunne de true millioner i det centrale Israel. (Foto: Skærmdump Kanal 12)

Jihadister bygger raketter på Vestbredden

Raketter på Vestbredden kunne true millioner af mennesker i det centrale Israel.

Den islamiske jihadbevægelse i Palæstina, bedst kendt som Islamisk Jihad, er begyndt at producere på Vestbredden, fortæller den israelske tv-kanal 12. Hvis den palæstinensiske terrorgruppe formår at producere raketter i hjertet af Vestbredden, kan den true millioner af indbyggere i det centrale Israel.

Ifølge tv-kanalen blev tre personer i en af Islamisk Jihads terrorceller for nylig arresteret i den palæstinensiske by Tulkarem af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Sikkerhedsstyrkerne beslaglagde en prototype, som cellen havde produceret. Raketterne er forløbigt amatøragtige, men frygten er, at de vil forbedre sig.

En libanesisk manual til raketproduktion blev også fundet på stedet. Det er uklart, om den kom fra Hizbollah eller fra Islamisk Jihad. Begge terrorgrupper støttes af den islamiske republik Iran.

Islamisk Jihad har også stået bag meget af den vold, der er kommet fra Gaza i de seneste måneder. Gruppen har stået bag adskillige raketangreb, og i august forsøgte fire stærkt væbnede terrorister at infiltrere Israel. Terroristerne blev stoppet, men Israel mener, at gruppen ser ud til at starte en ny krig i regionen.

Islamisk Jihad er den næststørste terrorgruppe i Gaza efter Hamas, men den førstnævnte betragtes som endnu mere ekstrem. De har heller ikke de samme forpligtelser over for indbyggerne i den palæstinensiske enklave som Hamas. De har derfor mindre at tabe, hvis der udbryder en ny krig.

Islamisk Jihad er en islamistisk og nationalistisk organisation, der kæmper mod Israels eksistens. De ønsker heller ikke politisk dialog med Israel. Ligesom Hamas modtager gruppen flere hundrede millioner dollars om året fra Iran.

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamisk Jihad i Gaza i aktion. (Illustrativt foto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp