Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu om seneste terrorangreb: Israel vil gøre regnskabet op

Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)
Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)
Netanyahu har besøgt gerningsstedet, hvor det seneste terrorangreb fandt sted. Netahyahu lover at Israel vil gøre regnskabet op.


Ifølge premiereminister Netanyahu er det bedste svar på terrorismen at bygge endnu mere på Vestbredden. Benny Gantz, derimod siger, at Israel burde blive ved med at bygge i de bosættelser, der allerede eksisterer, skriver Times of Israel.

Netanyahu har besøgt gerningsstedet på Vestbredden, hvor Dvir Sorek blev myrdet. Netanyahu lovede, at Israel vil finde gerningsmændene uanset hvem de er.

“Her mistede vi Dvir, som var et værdifuldt medlem af familien Sorek. Familien mistede også Dvirs bedstefar for nogle år siden. Vi føler med dem og sender dem varme tanker her midt i deres sorg,” sagde Netanyahu, som også er forsvarsminister.

Dvir Sorek deltog i et program, hvor religiøse studier kombineres med militærtjeneste. Sorek blev fundet myrdet af knivstik tæt på Migdal Oz tidlig torsdag. 19-årige Sorek blev sidst set onsdag på vej til Jerusalem for at købe en gave til en af sine lærere.

Til at starte med mente man, at Sorek var blevet myrdet under et kidnapningsforsøg. Det er senere blev fastslået, at der ikke var forsøg på kidnapning, før han blev stukket ihjel.

I stedet mener efterforskerne, at terroristerne lagde mærke til Sorek på den vej, der leder til Migdal Oz. De myrdede ham og efterlod hans lig ved vejen.

“Vi kan se u-vendingen fra bilen efter drabet,” sagde Netanyahu på gerningsstedet.

“Her er vores svar til gerningsmændene: De kommer for at ødelægge og vi bygger. Vi skal nok fange dem og når vi gør det, har vi et regnskab, der skal gøres op. Efterforskningen skrider fremad og er på sit højeste,” udtalte Netanyahu.

Benny Gantz, der er leder af partiet Blå og Hvid (Kahol Lavan), besøgte også gerningsstedet. Gantz er Netanyahus største politiske rival ved det kommende valg til september. “IDF skal nok fange dem – døde eller levende,” sagde Gantz.

Gantz tilføjede: ”For fem år siden ikke langt herfra blev tre unge kidnappet og myrdet.” Gantz var chef i IDF på det tidspunkt og disse drab ledte til krigen i Gaza i 2014.

Gantz, hvis midtersøgende parti anses for blødere end Netanyahus Likud, gentog Netanyahus løfte om at blive ved med at bygge i de største bosættelser. “Det vil vi gøre her i Etzion området og i ethvert andet strategisk område,” sagde han.

Foreløbigt har ingen palæstinensisk terrororganisation taget ansvaret for angrebet, men både Hamas og Islamisk Jihad har rost drabet på Sorek.

Myndighederne har igangsat en storstilet menneske-jagt på gerningsmændene og hæren har sendt flere tropper til Vestbredden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem