IDF: To bevæbnede palæstinensere anholdt i Israel

To palæstinensiske mænd opdaget mens de brød sikkerhedshegnet nær den israelske by Rosh Ha’ayin. Det undersøges nu om de var med i våbensmuglings-operation.

Taske med våben. (Foto: mr.smashy, flickr.com)

IDF har anholdt to palæstinensiske mænd som trængte ind i Israel med håndvåben og ammunition fra Vestbredden.

Ifølge IDF officer Tiran Molla er en undersøgelse i gang. IDF vurderer der var tale om en våbensmuglings-operation mellem Israel og Vestbredden. Terrorplanlægning kan dog endnu ikke udelukkes, skriver Times of Israel.

Mændene blev opdaget af IDF soldater, som overvåger sikkerhedskameraer ved Vestbredden. Mændene brød sikkerhedshegnet i nærheden af den israelske by Rosh Ha’ayin. De blev anoldt på israelsk territorium med en meget tung taske.

”Jeg tog handsker på og åbnede deres taske – foran et kamera og foran de mistænkte. Det var en skoletaske,” fortalte Molla til Times of Israel.

Molla fandt to håndvåben og ammunition i tasken. Mændene havde også tre mobiltelefoner og en stor mængde kontanter på sig.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Militærets efterforskning af hændelsen foregår i samarbejde med Shin Bet og israelsk politi.

Mens omstændighederne i sagen tyder på, at mændene var en del af en våbensmuglings-operation, kan IDF ikke udelukke at der var tale om terrorforsøg.

”Det er ikke til at vide endnu,” sagde Molla. ”Men jeg ved, at deres mål på ingen måde var positivt.”

IDF oplyser at de også har anholdt 18 palæstinensere mistænkt for at have deltaget i terroraktiviteter, kaste med sten og begå oprør.

Derudover blev en pistol fundet og konfiskeret på Vestbredden. IDF meddeler at efterforskningen er blevet overdraget til Shin Bet.

Tidligere artikelPralede om Israel overfor 100 millioner følgere
Næste artikelTuristerne strømmer til Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.