Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF: To bevæbnede palæstinensere anholdt i Israel

Taske med våben. (Foto: mr.smashy, flickr.com)
To palæstinensiske mænd opdaget mens de brød sikkerhedshegnet nær den israelske by Rosh Ha’ayin. Det undersøges nu om de var med i våbensmuglings-operation.

IDF har anholdt to palæstinensiske mænd som trængte ind i Israel med håndvåben og ammunition fra Vestbredden.

Ifølge IDF officer Tiran Molla er en undersøgelse i gang. IDF vurderer der var tale om en våbensmuglings-operation mellem Israel og Vestbredden. Terrorplanlægning kan dog endnu ikke udelukkes, skriver Times of Israel.

Mændene blev opdaget af IDF soldater, som overvåger sikkerhedskameraer ved Vestbredden. Mændene brød sikkerhedshegnet i nærheden af den israelske by Rosh Ha’ayin. De blev anoldt på israelsk territorium med en meget tung taske.

”Jeg tog handsker på og åbnede deres taske – foran et kamera og foran de mistænkte. Det var en skoletaske,” fortalte Molla til Times of Israel.

Molla fandt to håndvåben og ammunition i tasken. Mændene havde også tre mobiltelefoner og en stor mængde kontanter på sig.

Militærets efterforskning af hændelsen foregår i samarbejde med Shin Bet og israelsk politi.

Mens omstændighederne i sagen tyder på, at mændene var en del af en våbensmuglings-operation, kan IDF ikke udelukke at der var tale om terrorforsøg.

”Det er ikke til at vide endnu,” sagde Molla. ”Men jeg ved, at deres mål på ingen måde var positivt.”

IDF oplyser at de også har anholdt 18 palæstinensere mistænkt for at have deltaget i terroraktiviteter, kaste med sten og begå oprør.

Derudover blev en pistol fundet og konfiskeret på Vestbredden. IDF meddeler at efterforskningen er blevet overdraget til Shin Bet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem