Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel bekæmper Gaza-terrorister ved ny front – postkontoret

Bombe lavet af plastik. (Foto: Playbility_de, flickr.com)
I løbet af det seneste år har IDF soldater åbnet mere end 1.600 forsendelser sendt til Gaza fra udlandet. Indholdet havde "dobbelt funktion". Hærens liste over varer, der ikke må komme ind i Gaza, inkluderer droner, natkikkerter og kompasser og listen vokser dag for dag.

Der er kommet en ny front i Israels kamp mod terrorister fra Gaza – posthuset.

I det forløbne år har COGAT (Coordination og Government Activities in the Territories) konfiskeret mere end 1.600 forsendelser fra udlandet til Gaza. De har alle fået mærkatet “dobbeltfunktionsvarer,” d.v.s. at varerne oprindeligt ikke blev brugt til krigsførelse, men at de kan bruges til angreb eller efterretningsarbejde,skriver Yedioth Ahronoth.

Fem år efter den sidste krig med Israel er Hamas’ militære fløj blevet mere krævende, mere fokuseret og endnu mere overraskende.

COGAT bruger mange ressourcer på psykologisk krigsførelse på bekostning af militære operationer. IDFs Stabschef, Aviv Kochavi, har for nylig defineret Hamas som en terror-hær og ikke en terror organisation.

Beslutningen om at bruge posthuset til at smugle varer med dobbelt funktion ind i Gaza vidner om en taktisk ændring hos den militære del af Hamas. Selvom de afsendte varer ikke er våben eller anti-tank missiler, kan de ofte gøre mere skade end ammunition. Varerne inkluderer droner, som kan fotografere strategiske militære anlæg fra luften på den israelske side af grænsen og dronerne kan også smide granater efter IDF soldater.

Forsendelserne, der sendes med post, indeholder også små skjulte kameraer som kan placeres således, at de kan afsløre efterretninger om grænseovergangene til Gaza-snigskytter eller terrorister, der planlægger at krydse grænsen.

Kodede radioer og avanceret dykker udstyr udgjorde ligeledes sådanne varer. Dykkerudstyret er blandt det mest avancerede i verden og var tiltænkt Hamas’ frøkorps, som har gjort store fremskridt siden deres forfejlede forsøg på invasion af Israel fra søsiden i 2014-krigen.

Listen med dobbeltfunktionsvarer, som er blevet forbudt af Israel, vokser og vokser. I begyndelsen bestod listen mest af kemisk kunstgødning og udstyr til tunneludgravning og nu består listen af hundredvis af varer, som kan anvendes til militærbrug: Modelfly, balloner, laser pistoler, der bruges til at blænde IDF soldater under urolighederne, natkikkerter, der annullerer IDFs kamp fordel, masker, hjelme, militært fodtøj, kvalitetsuniformer og kompasser. Listen inkluderer også high-tech varer såsom fjernstyrede videokameraer, støjsendere, GoPro kameraer, forstærkere, der kan gøre internettets rækkevidde større, antenner, m.v.

For tre år siden lempede Israel på restriktionerne overfor indbyggerne i Gaza og som en humanitær gestus tillod de indbyggerne at bestille varer fra udlandske internetsider fra firmaer som eBay og Ali Express. Gazas indbyggere kan ligesom israelerne også godt lide at handle til lave priser og få gratis forsendelse, når de bestiller mærkevarer såsom tøj, håndtasker, gadgets og andre varer fra Kina. 

Varerne ankommer som regel via skib og sendes til første undersøgelse i Israels Postvæsens hoved-sorterings centraler. Fra centralerne bliver pakker, der mistænkes for at indholde dobbeltfunktionsvarer, mærket således, at personale fra COGAT kan indspicere dem nærmere. Pakkerne bliver overført til Erez overgangen mellem Israel og Gaza, hvor hver eneste pakke bliver åbnet og kontrolleret.

Ifølge andenløjtnant Sahar Weiss – en IDF soldat, som arbejder ved græseovergangen Erez, bliver modtageren af pakken underrettet om, at hans eller hendes varer er blevet konfiskeret og at de derefter bliver sendt til destruktion hos Justitsministeriet.

“Efter første inspektion bliver postsækkene sendt til Gaza, hvor de gennemgås igen. Gazaerne, der får deres pakker konfiskeret, har ret til at appellere beslutningen,” siger Weiss. Israel gav kun medhold i en håndfuld af disse appeller mod konfiskation og selvom antallet af varer til terror organisationerne ikke er stoppet helt, så er antallet af varer dalet i de seneste måneder.

Israel tjekker også de falske personer, som er modtagere af de forbudte varer. Et kig på modtagerne af disse varer giver et indblik af livet i Gazastriben, som har været næste hermetisk lukket i 12 år. Der er næsten aldrig en præcis adresse med husnummer eller lejlighedsnummer og de fleste pakker er adresseret til et generelt sted såsom Gaza City-bydelene Rimal eller Zeitun.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem