Shin Bet: Iransk terrornetværk på Facebook afsløret i Israel og palæstinensiske områder

Online-netværket, som arbejdede fra Syrien, forsøgte at organisere terrorangreb mod israelske mål.
Terrororganisationer bruger i stigende grad de sociale medier til at rekruttere nye folk. (Foto: Benyeh2, flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels efterretningsbureau Shin Bet afslørede onsdag, at have afdækket ​​et iransk terrornetværk, som forsøgte at rekruttere agenter i Israel og de palæstinensiske områder gennem de sociale medier, skriver det israelske medie i24news.

Ifølge Shin Bet opererede det iransk-støttede netværk fra Syrien, ledet af syriske “Abu-Jihad”, i forsøg på at rekruttere agenter ved først at kontakte dem via falske Facebook-profiler, som de oprettede.

Shin Bet fortalte, at de som blev kontaktet, blev bedt om at indsamle data om steder som eksempelvis militærbaser og politistationer med henblik på at give Iran potentielle israelske mål.

Ifølge Shin Bet har de iranske forsøg, som har stået på de sidste tre måneder ikke båret frugt.

Hovedparten af dem som blev kontaktet valgte ikke at samarbejde da de fik mistanke om der var tale om fjendtlige kilder og derfor afbrød de forbindelsen.

Det israelske militær er klar over at der foregår rekruttering på de sociale medier. Terrororganisationer som Hamas og Hizbollah bruger ofte de sociale medier til at opnå deres mål.

I en udtalelse sagde Shin Bet at “Enhver israeler, som kontaktes af en kilde mistænkt for terrorisme, bedes informere israelsk politi og afbryde alle forbindelser med kilden,”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDanmark støtter Iran og Saudi-Arabien i kritik af Israel om kvinders rettigheder
Næste artikelHamas på besøg i Teheran for at danne ‘modstandsalliance’
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise