Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Shin Bet: Iransk terrornetværk på Facebook afsløret i Israel og palæstinensiske områder

Terrororganisationer bruger i stigende grad de sociale medier til at rekruttere nye folk. (Foto: Benyeh2, flickr.com)
Online-netværket, som arbejdede fra Syrien, forsøgte at organisere terrorangreb mod israelske mål.

Israels efterretningsbureau Shin Bet afslørede onsdag, at have afdækket ​​et iransk terrornetværk, som forsøgte at rekruttere agenter i Israel og de palæstinensiske områder gennem de sociale medier, skriver det israelske medie i24news.

Ifølge Shin Bet opererede det iransk-støttede netværk fra Syrien, ledet af syriske “Abu-Jihad”, i forsøg på at rekruttere agenter ved først at kontakte dem via falske Facebook-profiler, som de oprettede.

Shin Bet fortalte, at de som blev kontaktet, blev bedt om at indsamle data om steder som eksempelvis militærbaser og politistationer med henblik på at give Iran potentielle israelske mål.

Ifølge Shin Bet har de iranske forsøg, som har stået på de sidste tre måneder ikke båret frugt.

Hovedparten af dem som blev kontaktet valgte ikke at samarbejde da de fik mistanke om der var tale om fjendtlige kilder og derfor afbrød de forbindelsen.

Det israelske militær er klar over at der foregår rekruttering på de sociale medier. Terrororganisationer som Hamas og Hizbollah bruger ofte de sociale medier til at opnå deres mål.

I en udtalelse sagde Shin Bet at “Enhver israeler, som kontaktes af en kilde mistænkt for terrorisme, bedes informere israelsk politi og afbryde alle forbindelser med kilden,”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem