Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel planter træer ved boligområder nær Gaza mod Hamas’ missilangreb

Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er klar til krig mod Israel. (Foto: Zoriah/Flickr.com)
Træerne plantes for at forhindre en gentagelse af angrebene i maj måned. Her blev en mand dræbt af en missil som ramte hans bil.

Det israelske forsvar planlægger at plante træer ved boligområder tæt på grænsen til Gaza for at skjule potentielle mål for anti-kampvogn missiler affyret af terrorgrupper, skriver Times of Israel.

Moshe Feder, 68, blev dræbt i maj måned, da en anti-kampvogn missil ramte hans bil, mens han kørte i nærheden af grænsen til Gaza. Hamas tog ansvaret for angrebet.

Efterfølgende udtalte det israelske militær, at de har undervurderet risikoen for israelske bilister som kører på vejene nord for Gazastriben, skriver Times of Israel.

Ifølge Channel 13 har højtstående militærembedsmænd og øverstbefalende fra den sydlige brigade, besøgt boligområder tæt på Gaza for at kortlægge, hvilke boliger er i fare for at blive angrebet af anti-kampvogn missiler.

Channel 13 har rapporteret, at konstruktionen af et 900 meter langt jorddække for at beskytte bilisterne er påbegyndt. Opførelsen af et flere meter højt hegn overvejes også.

Arbejdet gennemføres sammen med andre defensive foranstaltninger i området. Arbejdet med en underjordisk barriere ved grænsen til Gaza er også påbegyndt. Den underjordiske barriere blev anbefalet af det israelske militær efter 2014 krigen i Gaza (Operation Protective Edge). Under kampene brugte Hamas deres net af tunneler til at sende terrorister ind i Israel og til at flytte deres terroristoperationer og ammunition rundt i Gaza.

Den 65 kilometer lange barriere opføres inden for israelsk territorium. Arbejdet har stået på siden 2016 og forventes færdigt inden udgangen af ​​2019.

På trods af at Hamas og andre terrorgrupper har haft missiler i deres lager igennem længere tid, betyder missilernes høje pris, at de typisk bruges mod militære mål – ikke mod civile.

Missilerne blev brugt flittigt mod israelske kampvogne under krigen i 2014. De var forholdsmæssigt ineffektive, da de blev stoppet af det israelske forsvarssystem Trophy (windbreaker).

I november blev et missil affyret mod en bus med soldater, øst for grænsen til Gaza ved Black Arrow-mindepladsen. Det førte til to dage med intense kampe. Derudover blev en servicemand i bussen alvorligt såret under angrebet.

I 2011 affyrede Hamas en missil mod en skolebus i området af Sha’ar Hanegev i det sydlige Israel øst for Gaza og dræbte den 16-årige elev Daniel Viflic.

Hamas har som sit erklærede mål at ødelægge Israel. Hamas tog kontrollen over Gaza fra de palæstinensiske myndigheder (PA) i 2007. Hamas har de facto kontrollen over Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem