Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas advarer: Våbenhvilen i fare efter Israel har stoppet brændstofforsyning som reaktion på ildballon-angreb

Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
FN-delegationen ankommer angiveligt til Gaza til forhandlinger med terrorgruppens ledere, efter flere brande forårsaget af ildballon-angreb hærger syd Israel.

Et højtstående Hamas-medlem advarede tirsdag om, at den seneste israelske politik i Gaza-striben truer våbenhvilen indgået efter urolighederne mellem Israel og de palæstinensiske terrorgrupper blussede op sidste måned, skriver Times of Israel.

“Den israelske besættelse manipulerer fiskerizonen og stopper brændstofforsyningen til kraftværkerne, det bringer aftalen i fare.”, fortalte Khalil al-Hayya det Hamas-tilknyttede Shehab-nyhedsbureau.

Hayya, som er stedfortrædende leder af Hamas’ politiske bureau i Gaza, advarede: “den israelske besættelse skal ikke eksportere sine interne kriser til vores folk”. Hayya henviser tilsyneladende til at Israel inden for mindre end seks måneder afholder valg igen til september.

Hans bemærkninger kom samtidigt med en delegation, der repræsenterer FN-Mellemøstens udsending, Nikolay Mladenov ankom til Gaza for at mødes med Hamas-ledere både for at forhandle en uofficiel våbenhvileaftale mellem Israel og terrorgruppen på plads, og for at se på hvordan yderligere vold kan forhindres, rapporterede Kan-tv-stationen.

Kan citerede navngivne internationale kilder for at sige, at De Forenede Nationer flere gange har advaret Hamas om, at ildballoner sendt fra Gaza mod Israel kan bringe aftalen mellem siderne i fare.

Tidligere tirsdag meddelte Israel, at brændstofforsyninger til Gaza stoppes efter ildballonangrebene.

Gazas elektricitetsselskab sagde, at den manglende forsyning resulterede i en delvis nedlukning af Gazas eneste kraftværk, hvilket forårsagede en “uforudsigelig” mangel på “en allerede mangelfuld levering”. Ved fuld kapacitet leverer anlægget strøm til Gaza 16 timer i døgnet.

På trods af Israels reaktion meldte myndighederne tirsdag, at ildballoner fra Gaza-striben havde forårsaget ti brande i det sydlige Israel. Mandag havde ildballonerne fra Gaza forårsaget mere end tolv brande.

Israels stop for brændstoflevering markerer et politisk skift – de seneste uger havde Israel lagt restriktioner på fiskerizonen som reaktion på ildballon-angreb.

Israel har tidligere afskåret brændstofforsyningen til Gazas eneste elstation som reaktion på angreb fra Gaze-striben. Israels reaktion blev mødt af kritik fra palæstinenserne og det internationale samfund for at forværre en allerede alvorlig humanitær situation.

Restriktionerne i fiskerizonen var også blevet kritiseret for at straffe fiskere, der ikke har nogen forbindelse til angrebene. I sidste uge forlængede Israel fiskerizonen til 10 sømil, efter at den var blevet lukket helt i flere dage.

Spændingerne med Gaza er steget støt de seneste uger efter stigningen i ildballon-angreb fra Gaza. Nogle af ballonerne transporterede eksplosive anordninger, som sprængte i luften eller på jorden i israelsk territorium.

Tidligere i denne måned eskalerede volden igen. Der var to nætter med raketangreb mod Israel og israelske gengældelsesangreb fra luften.

.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem