Hamas advarer: Våbenhvilen i fare efter Israel har stoppet brændstofforsyning som reaktion på ildballon-angreb

FN-delegationen ankommer angiveligt til Gaza til forhandlinger med terrorgruppens ledere, efter flere brande forårsaget af ildballon-angreb hærger syd Israel.
Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Et højtstående Hamas-medlem advarede tirsdag om, at den seneste israelske politik i Gaza-striben truer våbenhvilen indgået efter urolighederne mellem Israel og de palæstinensiske terrorgrupper blussede op sidste måned, skriver Times of Israel.

“Den israelske besættelse manipulerer fiskerizonen og stopper brændstofforsyningen til kraftværkerne, det bringer aftalen i fare.”, fortalte Khalil al-Hayya det Hamas-tilknyttede Shehab-nyhedsbureau.

Hayya, som er stedfortrædende leder af Hamas’ politiske bureau i Gaza, advarede: “den israelske besættelse skal ikke eksportere sine interne kriser til vores folk”. Hayya henviser tilsyneladende til at Israel inden for mindre end seks måneder afholder valg igen til september.

Hans bemærkninger kom samtidigt med en delegation, der repræsenterer FN-Mellemøstens udsending, Nikolay Mladenov ankom til Gaza for at mødes med Hamas-ledere både for at forhandle en uofficiel våbenhvileaftale mellem Israel og terrorgruppen på plads, og for at se på hvordan yderligere vold kan forhindres, rapporterede Kan-tv-stationen.

Kan citerede navngivne internationale kilder for at sige, at De Forenede Nationer flere gange har advaret Hamas om, at ildballoner sendt fra Gaza mod Israel kan bringe aftalen mellem siderne i fare.

Tidligere tirsdag meddelte Israel, at brændstofforsyninger til Gaza stoppes efter ildballonangrebene.

Gazas elektricitetsselskab sagde, at den manglende forsyning resulterede i en delvis nedlukning af Gazas eneste kraftværk, hvilket forårsagede en “uforudsigelig” mangel på “en allerede mangelfuld levering”. Ved fuld kapacitet leverer anlægget strøm til Gaza 16 timer i døgnet.

På trods af Israels reaktion meldte myndighederne tirsdag, at ildballoner fra Gaza-striben havde forårsaget ti brande i det sydlige Israel. Mandag havde ildballonerne fra Gaza forårsaget mere end tolv brande.

Israels stop for brændstoflevering markerer et politisk skift – de seneste uger havde Israel lagt restriktioner på fiskerizonen som reaktion på ildballon-angreb.

Israel har tidligere afskåret brændstofforsyningen til Gazas eneste elstation som reaktion på angreb fra Gaze-striben. Israels reaktion blev mødt af kritik fra palæstinenserne og det internationale samfund for at forværre en allerede alvorlig humanitær situation.

Restriktionerne i fiskerizonen var også blevet kritiseret for at straffe fiskere, der ikke har nogen forbindelse til angrebene. I sidste uge forlængede Israel fiskerizonen til 10 sømil, efter at den var blevet lukket helt i flere dage.

Spændingerne med Gaza er steget støt de seneste uger efter stigningen i ildballon-angreb fra Gaza. Nogle af ballonerne transporterede eksplosive anordninger, som sprængte i luften eller på jorden i israelsk territorium.

Tidligere i denne måned eskalerede volden igen. Der var to nætter med raketangreb mod Israel og israelske gengældelsesangreb fra luften.

.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelGiver 40 millioner svenske kroner til at beskytte jøderne i Malmø
Næste artikel– Israel har standset 50 IS-angreb verden over
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise