Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Skole ramt af raket fra Gaza

En religiøs skole i Sderot blev ramt af en raket fra Gaza torsdag d. 13 juni. Heldigvis skete der ikke personskader. (Foto: Privat)
Vidner fortæller det var et «mirakel» at ingen blev dræbt ved raketangrebet.

Torsdag aften blev en religiøs skole i den israelske by Sderot ramt af en raket fra Gaza. Mange af eleverne havde fri, men nogle befandt sig fortsat på skolen da angrebet skete. Tre af dem sad og studerede bibelske salmer da raketalarmen lød, skriver Times of Israel.

Få sekunder senere ramte en raket væggen lige ved siden af hvor de tre elever sad. Beton og glas fløj gennem rummet. Til al held kom ingen af dem til skade.

Øjenvidner fortæller at hvis raketen havde ramt få minutter tidligere, havde hovedsalen været fuld af elever – ingen tvivl om at angrebet ville have haft et andet udfald.

– Raketten ramte væggen, tre meter fra hvor jeg sad. Hvis raketten havde ramt en halv meter længere til siden, så tror jeg ikke at jeg havde talt med dig nu, siger Shalom Kahlon, som befandt sig på skolen da den blev ramt.

Khalon og de andre som var i nærheden siger de hørte et kraftigt brag da skolen blev ramt, selv om raketten ikke havde et krigshoved. En raket med et krigshoved havde forårsaget meget større ødelæggelse – og uden tvivl også dødsfald. Alligevel forårsagede raketten et stort hul i væggen og knuste en række hærdede vinduer.

– Det var et mirakel. Bare ti minutter tidligere bad 15 elevet deres aftenbøn i dette rum, siger skolens rabbiner, Shlomo Binyamin.

Lige ved skolen ligger der også en synagoge – Den var fuld af mennesker.

– Vi var ved at læse i Toraen og pludseligt hørte vi sirenen. Bare sekunder senere kom der et kraftigt brag som fik alle til at sprede sig. Det tog et øjeblik inden vi indså at alle var i live, siger rabbiner Moshe Zeev Pizem.

Sderot ligger lige ved grænsen til Gaza og byens indbyggere har 15 sekunder eller mindre til at nå i sikkerhed når raketalarmen lyder. Byen har vært udsat for tusindvis af raketangreb siden begyndelsen af 2000 tallet. Efterhånden er de fleste bygninger i byen bygget med forstærket beton.

Det vides ikke hvorfor raketforsvaret Iron Dome ikke stoppede raketten.

Også tidligere på dagen torsdag blev der affyret en raket fra Gaza mod Israel, men den blev stoppet af raketforsvaret. Spændningen i området er kraftifgt eskaleret de sidste dage. I tillæg til raketangrebene er der også sendt mange brandbomber over grænsen, som har startet snesvis af brande i Israel.

Efter angrebet svarede Israel igen med at bombe flere Hamas-mål, men både politikere og andre mener det er på tide med en større militær operation mod terroristerne i Gaza, inkludert målrettet likvidering af Hamas-ledere.

Sderots borgmester Alon Davidi mener, at det på tide med en stor militær operation mod Gaza efter torsdagens angreb.

– Vi kan ikke fortsætte med at have som det er nu. Som jeg har sagt tidligere, er det kun en militær operation som kan bringe fred til vores region, siger Sderots borgmester Alon Davidi.Opdatering:

Times of Israel rapporterer, at det israelske militær (IDF) har besvaret raketangrebet mod skolen i Sderot med flere flyangreb i Gaza tidligt fredag, blot få timer efter raketten ramte skolen.

IDF udtaler at de har ramt flere terrormål, herunder terrorinfrastruktur og militær bebyggelser.

IDF sagde de også har ramt en base, som tilhørte Hamas terrorgruppens marine kommandoenhed.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem