Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF indføre nyt og forbedret sirenesystem

Beskyttelsesrum i Kiryat Shmona (Foto: Arnon Toussia-Cohen, flickr.com)
Det nye sirenesystem er baseret på individuelle byer - eller i nogle tilfælde kvarterer, i modsætning til det gamle system, som fungerede baseret på større regioner.

Militæret annoncerede onsdag, at sirenesystemet i hele landet opgraderes, hvilket vil gøre sirenerne mere præcise og lettere at forstå, skriver Times of Israel.

I sidste måned gennemførte Israels forsvarsstyrker endelige prøver på det nye system efter flere års forsøg og forberedelser.

Ved det gamle system blev landet opdelt i ca 255 regioner. Når militæret opdagede en indkommende raket i et område, blev sirenerne udløst i hele området.

Det betød, at mange israelere blev sendt unødigt i beskyttelsesrum, en udvikling, som også øgede risikoen for at folk ville ignorere sirenerne fordi de ikke regnede med sirenen gjaldt for dem, sagde hærens talsmand.

Det nye system, som rulles officielt ud onsdag opererer baseret på ca. 1.700 regioner, eller “polygoner”, som hæren kalder dem.

Det skal sikre, at sirener kun aktiveres i områder, hvor der er en faktisk trussel, for at sikre, at upåvirkede israelere kan fortsætte med deres daglige rutiner, og at tilliden til alarmsystemet forbliver høj, sagde hæren.

For at forenkle alarmsystemet sagde militæret, at det også har fjernet det forvirrerende region-og-nummer-system til udpegning af områder og vil i stedet bruge byernes navne og ved større byer, kvarterer.

“Raanana vil være Raanana, ikke ‘Sharon 140’, sagde hærens talsmand, med henvisning til den centrale bys tidligere betegnelse.

De seks geografisk største byer i Israel – Tel Aviv, Jerusalem, Haifa, Beer Sheva, Hadera og Ashdod – er hver især blevet opdelt i fire “alarmzoner”, sagde hæren, således at en raket som eksempelvis er på vej mod det nordlige Tel Aviv, ikke vil tvinge beboere i byens sydlige del ind i beskyttelsesrum.

Rishon Lezion, Herzliya, Netanya og Ramat Gan er hver blevet opdelt i to alarmzoner, sagde hæren.

Militæret instruerede beboere i de 10 byer til at besøge Front Command’s hjemmeside som også er tilgængelig på engelsk for at se i hvilken “alarm zone” de bor.

“Lydene fra sirenerne stopper ikke ved grænsen af zonerne, og beboerne i de omkringliggende områder bør også lytte til dem. Direktivet for Home Front Command er: Hvis der er tvivl, er der ingen tvivl. Hvis du hører en sirene, skal du søge dækning,” sagde Lt. Col. Shlomo Maman, leder af Home Front Command’s advarselsafdeling.

For bedre at kunne beskytte Israels beduinsamfund i syd, hvoraf nogle ikke bor i anerkendte byer, sagde hæren, at det havde afholdt en række møder med beduinske ledere og besluttet at opdele de regioner, hvor der bor klaner.

Derudover sagde IDF at det er ved at oprette sirener langs veje som ikke ligger i nærheden af befolkede områder, som indtil nu er blevet betragtet som “tomme” regioner og således ikke modtog indkommende raketvarsler.

I løbet af de sidste 30 år – siden Golfkrigen i 1991, har det israelske militær arbejdet på at forbedre sit sirenesystem.

I første omgang ville sirener lyde over hele landet, når en raket på vej ind i Israel blev opdaget. Det betød, at folk i eksempelivs Haifa ville blive tvunget i beskyttelsesrum, selvom raketangrebet rent faktisk var rettet mod Tel Aviv, som ligger mere end 90 kilometer væk.

“Det primære mål med indsatsen er at give advarsler på en bestemt måde. På et tidspunkt var Israel én alarmzone, og vi stoppede en hel nation med én sirene. Det fungerer ikke under den nuværende situation,” sagde Maman.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem