Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Islamisk Jihad planlægger et større angreb mod Israel

Terrorister fra terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza under aktion. (Illustrationsfoto CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi/flickr.com)
Den iransk-støttet terrorgruppe ønsker at ødelægge våbenhvilen mellem Israel og Hamas.

Det israelske militær (IDF) tror den iransk-støttet terrorgruppe Islamisk Jihad, som er den næststørste terrorgruppe i Gaza, planlægger et eller flere angreb mod Israel i løbet af de kommende timer eller dage, skriver den israelske avis Yedioth Ahronoth.

Det er blandt andet usædvanlig aktivitet langs grænsen mod Israel som har ført til det israelske militærs mistanke om at noget stort er på vej. Formålet med et sådant angreb skulle være at ødelægge de igangværende forhandlinger mellem Israel og Hamas, hvor Egypten og FN fungerer som mæglere mellem parterne.

IDF tror Islamisk Jihad vil forsøge at angribe israelske mål over grænsen med en laserstyret panserværnsmissil, ved at placere eksplosiver på grænsehegnet eller forsøge at bryde gennem grænsehegnet for at udføre et angreb på israelsk territorium. Der kan også blive affyret raketter mod Israel.

Hvorfor Islamisk Jihad ønsker at ødelægge forhandlingerne mellem Israel og Hamas vides ikke, men det kan være de er utilfredse med hvordan aftalen vil munde ud for dem. Det kan også være en direkte ordre fra Iran, som finansierer dem. For nyligt sendte terrorgruppen en kraftig raket mod det centrale Israel efter ordre fra Iran. Raketten totalskadede et bolighus og syv personer blev såret.

Selv om forhandlingerne er mellem Hamas og Israel er Islamisk Jihad også repræsentereret. Yedioth Ahronoth skriver at det er uklart om terrorgruppens repræsentanter er med på planen om at ødelægge våbenhvileforhandlingerne.

I en pressemeddelelse skriver Islamisk Jihad at det israelske militærs udmelding ikke er korrekt. De afviser at de planlægger et angreb mod Israel.

I forbindelse med de igangværende forhandlinger er det kommet frem at Israel blandt andet vil gå med til at udvide fiskezonen i Gazastriben til 15 nautiske mil. Det er første gang siden starten på Anden Intifada det israelske militær har accepteret, at palæstinensiske fiskere får tilladelse til at sejle så langt ud på havet. Målet er at forbedre de økonomiske forhold i den palæstinensiske enklave, skriver avisen.

 

Israel har forstærket sikkerheden ved grænsen mellem Gaza og Israel efter den megen uro der har været på det seneste. (Illustrationsfoto: IDF)

 

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem