Hvad vil alle andre end Israel gøre … ?

Når man så fortæller dem, at Israel, uden de store problemer, formentligt kan stoppe disse angreb på en meget mere effektiv måde, men, at Israels moral og respekt for det enkelte individ, gør, at de desværre stadig dagligt må acceptere og leve med disse raketangreb fra Gaza, ja så kigger de fleste den anden vej.
Max Meyer, formand Dansk Zionist Forbund
Max Meyer, formand Dansk Zionist Forbund (privatfoto)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I denne sommer er der, forståeligt nok, flere her i Danmark, der har savnet en lille byge eller to i juli og starten af august måned.

I Israel, hvor man er vant til høje temperaturer og tørre somre, har man her i de seneste måneder derimod haft mange byger. Desværre ikke byger, der bringer regn og liv til de tørre jorde, men byger af raketter, der har fløjet ind over Sderot, Beer-Sheva, Askelon og mange andre israelske byer.

Disse byger af raketter blev og bliver alle skudt ind over grænsen fra Gaza medens hele verden blot ser til.

Israel skal selvfølgelig, som en hvilken som helst anden stat, beskytte sin befolkning og gør dette i disse tilfælde, dels ved at forsøge at nedskyde de raketter, der flyver ind over byerne, dels ved at lave modangreb på de steder, hvorfra raketterne bliver afskudt. Alligevel ser vi i pressen her hjemme og i resten af Europa, at hver gang Israel har angrebet Gaza, bliver overskriften eller nyheden, at så og så mange palæstinensere er blevet såret eller dræbt.

Jeg har selv denne sommer talt med flere journalister og danske politikere. Hver gang har jeg stillet dem spørgsmålet om hvordan de mener Danmark og regeringen burde reagere, hvis byer som København, Hillerød, Roskilde m.fl. dagligt blev angrebet med raketter fra Køge. Selv blandt dem, der ikke direkte svarer mig, kan jeg læse i deres ansigter, at de selvfølgelig vil gøre det samme som Israel, benytte alle til rådighed stående midler for at stoppe sådanne angreb.

Når man så fortæller dem, at Israel, uden de store problemer, formentligt kan stoppe disse angreb på en meget mere effektiv måde, men, at Israels moral og respekt for det enkelte individ, gør, at de desværre stadig dagligt må acceptere og leve med disse raketangreb fra Gaza, ja så kigger de fleste den anden vej.

 

Henvisninger og noter
Max Meyer er formand for Dansk Zionistforbund (DZF). Dette indlæg fra DZFs nyhedsbrev den 14. august 2018 er genoptrykt med hans tilladelse.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDerfor støtter Iran palæstinensiske terrorgrupper
Næste artikelAt vinde hjerter og sind for Israel – David Weinbergs tale om Israels indre og ydre styrke … og hvad vi kan gøre bedre som Israel-venner.

Ingen indlæg at vise