Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Derfor støtter Iran palæstinensiske terrorgrupper

Den iranske islamiske Revolutionsgardes general Gholamhossein Gheybparvar.
Den iranske islamiske Revolutionsgardes general Gholamhossein Gheybparvar. (Billedkilde: Tasnim via Wikimedia Commons)
Hvis de er bekymrede over Irans fortsatte forsøg på at infiltrere den palæstinensiske arena, så bør USA og resten af verden finde nogle måder, hvorpå man kan forhindre Iran i at bruge palæstinenserne som et våben i sin kamp for at udvide sin kontrol med flere og flere lande i Mellemøsten og i at gennemføre sine dødbringende planer.
  • Den iranske general tilbød ikke at bygge et hospital eller en skole til palæstinenserne. Han tilbød heller ikke at yde økonomisk hjælp til at starte projekter, som kunne give jobs til arbejdsløse palæstinensere i Gazastriben. Hans budskab til palæstinenserne i Gazastriben var: Iran vil give jer alle de penge og våben, I har brug for, så længe I forpligter jer til at føre jihad (hellig krig) mod Israel og den “store Satan,” USA.
  • Det samme Hamas, som fortæller FN’s repræsentanter, at de ønsker at forbedre levevilkårene for palæstinenserne i Gazastriben, rækker hånden ud mod Iran for at modtage penge og våben.
  • Nogen bør gribe ind og forhindre Iran i at få fodfæste i Gazastriben og bruge palæstinenserne som kanonføde i Teherans kampagne mod USA og Israel. Hvordan kunne man gøre det? Det er ikke så kompliceret. Al international hjælp til Gazastriben bør gøres betinget af et ophør af Irans destruktive forsøg på at rekruttere palæstinensiske grupper som dets soldater. Så enkelt er det.
  • Opdaterende artikel af Khaled Abut Toameh (på engelsk) om hvordan Iran regner med at overtage Gaza “How Iran Plans to Take Gaza” 9 oktober 2018

 

Alt imens De Forenede Nationer (FN), Israel og USA foreslår planer til at lette palæstinensernes lidelser i den Hamas-styrede Gazastribe, lover Iran at fortsætte sin økonomiske og militære støtte til palæstinensiske terrorgrupper.

Irans indblanding i palæstinensernes interne affærer er ikke noget nyt. Iranerne har længe forsynet terrorbevægelserne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad med penge og våben. Havde det ikke været for Irans støtte, havde de to grupper, som ikke anerkender Israels ret til at eksistere, ikke været i stand til at bevare magten i kystenklaven.

Irans støtte til de palæstinensiske terrorgrupper har to formål: for det første at undergrave Det Palæstinensiske Selvstyre, som er ledet af Mahmoud Abbas, og som Teheran opfatter som en brik i hænderne på USA og Israel; og for det andet at fremme Irans mål om at udslette Israel.

Netop i denne uge fik vi endnu en påmindelse om Irans sande mål. Lederen af Irans “Islamiske Revolution,” ayatollah Ali Khamenei, sagde, at palæstinenserne vil vinde over deres fjender og vil komme til at “opleve den dag, hvor det falske zionistiske regime” forsvinder. Han sagde også, at USA’ præsident Donald Trumps “onde politik” er dømt til at mislykkes.

Så Iran bekymrer sig ikke om de barske forhold for palæstinenserne i Gazastriben. Derimod håber dets ledere, at palæstinenserne vil komme til at opleve den dag, hvor Israel bliver udslettet. Det er også grunden til, at Iran bliver ved med at støtte en hvilken som helst palæstinensisk gruppe, der søger at udslette Israel.

Samme dag som Khamenei fremsatte sin udtalelse i Teheran, talte en af hans ledende generaler, Gholamhossein Gheybparvar, ved en konference, som afholdtes samtidig i både Gazastriben og Teheran. Gheybparavar er en ledende officer i Irans Revolutionsgarde og kommandør for dennes Basij-styrker – “Mobiliseringsmodstandsstyrken.” Denne styrkes vigtigste opgave er at kvæle protesterne imod regimet i Teheran.

I sin tale under videokonferencen fortalte den iranske general repræsentanterne fra Hamas, Palæstinensisk Islamisk Jihad og andre terrorgrupper, at han var “stolt” af deres “modstand” mod Israel. Han sagde også, at konferencen, som afholdtes under titlen “Vådt krudt/Modstand er ikke terrorisme,” var et udtryk for arabisk og islamisk forening imod arabernes og muslimernes fjender. Den iranske general sagde, at Iran og “modstandsaksen” ikke frygter Trumps “trusler.”

De palæstinensiske terrorgrupper sagde efter konferencen, at de var blevet opmuntret af den iranske generals løfte om at støtte dem i deres kamp mod Israel og USA.

Khader Habib, en ledende figur i Palæstinensisk Islamisk Jihad i Gazastriben, sagde, at den iransk-palæstinensiske konference var både “symbolsk og betydningsfuld.” Han sagde, at konferencen havde tjent som en påmindelse om, at Iran fortsat støtter den palæstinensiske “modstand” og vil afskrække Israel fra at angribe Gazastriben som reaktion på terrorangreb mod landets indbyggere. Og han tilføjede, at den iranske generals tale havde haft til formål at sende et budskab til de mange lande, som støtter de palæstinensiske “modstandsgrupper” i Gazastriben. “Israel er en potentiel trussel mod arabere og muslimer,” sagde Habib.

Opmuntret af den iranske opbakning opfordrede flere talere på konferencen til dannelsen af en “forenet arabisk-islamisk front” imod Israel og USA. De understregede også, at terrorangrebene mod Israel vil fortsætte, og roste Iran for dets fulde støtte til de palæstinensiske fraktioner i Gazastriben.

Med sit løfte om fortsat hjælp til de palæstinensiske terrorgrupper stillede Iran de to millioner indbyggere i Gazastriben flere blodsudgydelser og mere vold i udsigt. Den iranske general tilbød ikke at bygge et hospital eller en skole til palæstinenserne. Han tilbød heller ikke at yde økonomisk hjælp for at starte nogle projekter, som kunne betyde flere jobs til arbejdsløse palæstinensere i Gazastriben. Hans budskab til palæstinenserne i Gazastriben var: Iran vil give jer alle de penge og våben, I har brug for, så længe I forpligter jer til at føre jihad (hellig krig) imod Israel og den “store Satan,” USA.

Det iranske budskab til de palæstinensiske terrorgrupper kommer på et tidspunkt, hvor flere internationale parter forsøger at løse den “humanitære og økonomiske” krise i Gazastriben. I spidsen for disse bestræbelser står FN’s Særlige Koordinator for Fredsprocessen i Mellemøsten, Nickolay Mladenov, som de seneste uger har været på mission for at forhindre endnu en krig i Gazastriben.

Bestræbelserne vil dog næppe lykkes, så længe Iran fortsætter sin støtte til de palæstinensiske terrorgrupper. Iran ønsker tilsyneladende at genvinde kontrollen med sine palæstinensiske stedfortrædere for at forhindre enhver fred og stabilitet mellem araberne og Israel. Iran hjælper ikke terrorgrupperne af kærlighed til palæstinenserne, men for at fremme sit mål om at udradere det “falske zionistiske regime.”

Hvis nogen er bekymrede over den iranske indblanding i palæstinensernes interne affærer, så er det Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, og hans regerende Fatah-fraktion. “Vi ønsker ikke at være en skakbrik i Irans hænder,” sagde Ra’fat Elayan, en fremstående Fatah-leder. “Iran bruger Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad som skakbrikker imod Israel og USA, og dette vil få en negativ indvirkning på den retfærdige, palæstinensiske sag. Vi har gentagne gange advaret de to grupper imod den iranske indblanding i palæstinensiske affærer.”

Dog ser det ud til, at Hamas vil både blæse og have mel i munden på samme tid. På den ene side ønsker Hamas, at det internationale samfund skal træde til og hjælpe befolkningen i Gazastriben. På den anden side ønsker Hamas, at Iran fortsat finansierer dens terrorisme. Det samme Hamas, som fortæller FN’s repræsentanter, at de ønsker at forbedre levevilkårene for palæstinenserne i Gazastriben, strækker hånden ud mod Iran for at modtage penge og våben.

Abbas’ og Fatahs ængstelse kan give os et vink: Hvis de er bekymrede over Irans fortsatte forsøg på at infiltrere den palæstinensiske arena, så bør USA og resten af verden finde nogle måder, hvorpå man kan forhindre Iran i at bruge palæstinenserne som et våben i sin kamp for at udvide sin kontrol med flere og flere lande i Mellemøsten og i at gennemføre sine dødbringende planer.

Iran har ikke bibragt lande som Irak, Yemen, Libanon og Syrien andet end ulykker. Nogen bør gribe ind og forhindre Iran i at få fodfæste i Gazastriben og bruge palæstinenserne som kanonføde i Teherans kampagne mod USA og Israel. Hvordan kunne man gøre det? Det er ikke så kompliceret. Al international hjælp til Gazastriben bør gøres betinget af et ophør af Irans destruktive bestræbelser på at rekruttere palæstinensiske grupper som dets soldater. Så enkelt er det.

Kilder og noter
Khaled Abu Toameh er en prisvindende journalist, bosat i Jerusalem. Her kan du se hvad Khaled Abu Toameh har skrevet til Gatestone Institute, som er oversat til dansk.
Oprindelig engelsk tekst udgivet af Gatestone Institute den 19. juli 2018 Why Iran Supports Palestinian Terror Groups. Oversat af Mette Thomsen og udgivet på dansk den 14. august 2018. Genoptrykt med tilladelse fra Gatestone Institute.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem