Israels nye overvågningsfly MARS2 ELI-3150 blev fremvist under Paris Air Show. (Illustrationsfoto: IAI)

Nyt israelsk overvågningsfly fremvist i Paris

Israels nye overvågningsfly bruger blandt andet kunstig intelligens og alegoritmer.

Kort før det bliver operationelt, præsenterede Israels luftvåben og Israel Aerospace Industries, Israels nye overvågningsfly «Mars2 Eli-3150» ved stort flyshow i Paris, skriver Yediot Ahronot.

Det nye overvågningsfly er ved at blive implementeret i Nahshon-eskadronen på Nevatim-luftbasen og vil blive navngivet «Oron». Sammen med to andre israelske overvågningsfly, vil det blive en del af en eskadrille.

Det nye fly er udviklet til strategiske efterretningsmissioner og har avancerede kameraer, store sensorer, kunstig intelligens og alegoritmer, der kan overvåge flere tusind km store sensorer og behandle store mængder data på kort tid.

På flyet er der være otte stationer, hvor efterretningsofficerer kan overvåge og kortlægge situationen på jorden.

Overvågningsflyet giver et præcist og ajourført efterretningsbillede, og informationen kan hurtigt overføres til den militære ledelse.

Overvågningsflyet koster over 6,3 milliarder kr – Israel Aerospace Industries, der også producerer overvågningsdroner, udtaler at den største fordel ved det nye bemandede overvågningsfly ligger i indsamlingen af ​​information gennem flere hundrede sensorer om bord, som muliggøre indhentning af ti gange så meget information via en drone.

Overvågningsflyet giver kommandocentre og militære ledere efterretninger i realtid fra officererne om bord på flyet. Som tidligere overvågningsfly vil det nye fly operere i en højde på over 12-15 km. Flyet har en rækkevidde på mere end 1.000 km og kan derfor også bruges ved følsomme operationer mod lande som Iran.

Se Mars2 Eli-3150 i aktion her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp