Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel vil spille en vigtig rolle i udviklingen af ​​kunstig intelligens

Israels præsident Isaac Herzog (til venstre) under sit møde med OpenAI CEO Sam Altman, 5. maj 2023. (Foto: GPO)
AI-grundlægger Sam Altman, der er på besøg i Israel, er imponeret over landets teknologiske miljø.

Sam Altman, der leder non-profit forskningsorganisation OpenAI, siger, at han er imponeret over mængden af ​​teknologisk talent i Israel og at Israel kan spille “afgørende rolle” i AI-revolutionen.

– Jeg har lagt mærke til to unikke ting i Israel:
1. Israel har mange talenter.
2. Israels stærke iværksætterånd drevet af mod, drive og ambitioner, sagde Altman under sit besøg på Tel Aviv universitet, skriver Times of Israel.

– De to ting giver optimale vilkår for at skabe en utrolig udvikling inden for AI-forskning og AI-programmer, siger han.

Altman er i Israel i forbindelse med sin verdensturné, hvor han mødes med AI-brugere og -udviklere og politikere. På Tel Aviv universitet mødte Altman og Ilya Sutskever udviklerne af ChatGPT, der har taget verden med storm.

Altman og Sutskever diskuterede truslerne og udfordringerne som brug af AI vil bringe med sig i fremtiden. De besvarede også spørgsmål fra studerende, dataforskere, AI-udviklere og ansatte i højteknologi branchen.

Altman startede OpenAI i 2015 sammen med russiskfødte Sutskever som voksede op i Israel og senere flyttede til Canada. Teknologimilliardæren Elon Musk støttede op om deres forsknings- og udviklingslaboratorium, hvis mål det er at sikre, at AI bruges til gavn for menneskeheden.

Altman startede OpenAI sammen med russiskfødte Sutskever. Sutskever voksede op i Israel og flyttede til Canada med sin familie, da han var 16.

De to AI-pionerer opfordrede israelske udviklere og iværksættere til at dykke ned i AI’s ukendte verden, som de forudser har uanede muligheder, der kan bruges til positive formål.

Samtidig understregede Altman og Sutskever, at truslerne fra AI skal tages alvorligt, og at teknologien skal reguleres.

Under sit besøg i Israel besøgte Altman Microsofts udviklingscenter i Israel. Microsoft har investeret flere milliarder dollars i OpenAI. Altman havde også et møde med Israels præsident, her fortalte han blandt andet at Israel-besøget «var noget helt særligt» for ham.

– Det er helt utroligt at se, hvor hurtige Israels teknologi- og startup-miljø har taget AI til sig. Det er helt fantastisk at se energien og fordelene ved inkorporering af teknologien, og jeg er sikker på, at Israel kommer til at spille en stor rolle. Israels teknologiske miljø er virkelig fantastisk, siger AI-grundlæggeren.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu meddelte i går, at Israel arbejder på en national plan for, hvordan AI kan bruges både i civile og sikkerhedsmæssige behov. Premierminister Netanyahu har også talt med Tesla-grundlægger Elon Musk om behovet for regeringens forståelse og regulering af AI.

Derudover drøftede de også Israels mulighed for at blive en global spiller i AI-udviklingen

– Vi ser mod en ny æra for menneskeheden, en AI-æra . Ting ændrer sig i svimlende tempo – derfor skal Israel have en national AI-politik på plads, siger Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem