Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Det israelske elfly Alice fløj første vellykket flyvning

Her ses en prototype af det israelske fly Alice som fløj sin første flyvning 27. september 2022. (Foto: Eviation)
Alice kan blive verdens første kommercielle elfly.

Alice er Israels prototype af et elfly, hun blev udviklet af den israelsk-amerikanske StartUp virksomhed Eviation. Den 27. september fløj Alice sin første flyvning – en testtur i USA, skriver Times of Israel.

Alice som kan fragte to piloter og 9 passagerer, lettede fra en lufthavn i staten Washington og fløj i 8 minutter i en højde på 3,500 fod, svarende til en højde på 1,066 meter.

Eviation som også udvikler elfragtfly, har som mål at bevise at elfly kan bruges som alternativ på almindelige fly ved indenrigsflyvninger, hvor flyvehøjden når 15.000 fod, svarende til en højde på 4,572 meter.

Alice blev udviklet i samarbejde mellem ingeniører i Israel og USA. Hun drives af 21.500 små Tesla-lignende batterier med en vægt på over 4 ton. Eviation blev grundlagt af Omer Bar-Yohav, som siger at Alice har indledt en «ny æra i luftfart».

MIFF skrev allerede om Alice i 2019, da hun blev fremvist på flyvmesse i Paris. Hvis USA’s luftfartsmyndigheder certificerer Alice som egnet til at fragte passagerer, vil hun blive verdens første kommercielle fly drevet af elfly.

Se Alice flyver her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem