Israels teknologibranche vokser i et svimlende tempo. Nu vil landet investere flere hundrede millioner kroner på at få flere israelske-arabere med. (Foto: Hillary, 20. juni 2010, flickr.com)

Israel investerer over 465 millioner kroner i at få flere israelske-arabere ind i teknologibranchen

Israels teknologibranche vokser i et svimlende tempo. Nu vil landet investere flere hundrede millioner kroner på at få flere israelske-arabere med.

Israel annoncerede for nylig at de vil investere over 465 millioner kroner (70 millioner dollars) i program som skal fremme iværksætteri i det arabiske samfund med det mål at integrere den arabiske arbejdsstyrke bedre i Israels blomstrende teknologiindustri, skriver Israel Hayom.

Målet med programmet som blev ridset op af Israel Innovation Authority (IIA), er at blive bedre til at integrere den arabiske arbejdsstyrke i Israels teknologiindustri som vokser i svimlende tempo.

Karina Rubinstein, direktør for forretningsudvikling for Startup Division i IIA, talte med i24NEWS om, hvordan finansieringen vil ændre på den nuværende situation:

“Vi har de seneste år set en ændring i den arabiske beskæftigelse i højteknologibranchen, men det er ikke nok,”

“Årsagerne til det lille antal er delvist relateret til… de arabiske arbejderes [lave] forbindelse til den højteknologiske verden.”

Israelske-arabere udgør omkring 20 % af Israels befolkning, alligevel udgør de kun 3,5 % af medarbejderne i teknologisektoren, ifølge Tsofen, en organisation, der fremmer teknologisk aktivitet i arabiske byer.

“[Israelske-arabere] er i konkurrere med andre medarbejdere, og de mangler nogle gange viden om hvordan man består et arbrjds interview, eller ‘bløde færdigheder’, der er kulturelle kløfter.”

Rubinstein fortalte at de også forsøger at skabe nye “innovationscentre i Israels arabiske samfund”, hjemmesider hvor iværksættere kan pitche ideer og få råd.

“Vi vil også indføre accelerationsprogrammer. Det er virkelig nødvendigt, for ellers vil ideerne ikke blive omsat til startups,” understreger Rubinstein.

Hun påpeger desuden at en del af den slags programmer vil omfatte “investorklubber” som skal tilskynde til mere “pre-seed-finansiering i arabiske startups” og øge tilstedeværelsen af ​​investorer i det arabiske samfund.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp