Forsanger Bono fra det irske megaband U2 investerer i israelsk opstart-virksomhed som har specialiseret sig i at omdanne affald til genanvendelige materialer. (Foto: https://flickr.com/photos/125496598@N02/49139791831, Wikimedia Commons)

Bono investerer i israelsk virksomhed som omdanner affald til genanvendelig plast

Israelske UBQ Materials: - For os er affald ikke endestationen - det er startstationen.

Bono – forsanger i det legendariske band U2, har investeret i det israelske Start Up virksomhed UBQ Materials som har specialiseret sig i at omdanne affald til genanvendelig plast, skriver Israel Hayom.

Onsdag annoncerede UBQ Materials at de havde rejst $170 millioner (svarende til mere end 1,1 milliarder kroner).

Investeringen blev foretaget gennem TPG Rise Climate som er virksomhedens klimainvesteringsfond og The Rise Funds som Bono både har været med til at stifte og er bestyrelsesmedlem af.

UBQ Materials forvandler kommunalt fast affald på lossepladser til en klimapositiv, omkostningskonkurrencedygtig og fuldt genanvendelig erstatning til plast.

En bæredygtig erstatning for plast, træ eller beton kan bruges både alene eller sammen med konventionelle oliebaserede harpikser og dermed være med til at udligne det samlede kulstofaftryk af slutprodukter i industrier inkl. byggebranchen, bilindustrien, logistikbranchen, detailhandelen og sågar 3D-print.

Investeringen vil finansiere UBQs globale ekspansion for at imødekomme stigende global efterspørgsel, begyndende med en storstilet facilitet i Holland som skal være operationel ved udgangen af ​​2022. Der vil også gå midler til UBQs fortsatte forskning for at fremme certificeringer, forskning og udvikling af nye produkter .

– Da lande og industrier mødtes i Glasgow ved COP26 og forhandlede de presserende benchmarks som vi skal ramme for at sænke drivhusgasemissionerne, kunne investeringen ikke komme på et bedre tidspunkt, sagde Albert Douer, formand og co-CEO for UBQ Materials. Og tilføjede:

– Gennem forebyggelse af lossepladsrelaterede metanemissioner og udskiftning af kulstofintensive råmaterialer kan UBQ støtte regeringer, store virksomheder og store producenter i at nå deres bæredygtige udviklingsmål.

Ifølge UBQ Materials produceres der over 2 milliarder tons kommunalt fast affald årligt i verden, heraf ender over 70% på lossepladser eller bliver åbenlyst dumpet. Lossepladser er den tredjestørste menneskelige kilde til metan, en drivhusgasudledning som er 80 gange stærkere end kuldioxid over 20 år.

– Affald er ikke endestationen – det er startstationen, sagde Jack Bigio, medstifter og co-CEO for UBQ Materials. Og sluttede:

– Investeringsrunden betyder at vi nu er i stand til at udvide rækkevidden af ​​vores patenterede konverteringsteknologi og nye materiale, hvilket bringer os tættere på en fungerende cirkulær økonomi på verdensplan.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp