Bono investerer i israelsk virksomhed som omdanner affald til genanvendelig plast

Israelske UBQ Materials: - For os er affald ikke endestationen - det er startstationen.
Forsanger Bono fra det irske megaband U2 investerer i israelsk opstart-virksomhed som har specialiseret sig i at omdanne affald til genanvendelige materialer. (Foto: https://flickr.com/photos/125496598@N02/49139791831, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Bono – forsanger i det legendariske band U2, har investeret i det israelske Start Up virksomhed UBQ Materials som har specialiseret sig i at omdanne affald til genanvendelig plast, skriver Israel Hayom.

Onsdag annoncerede UBQ Materials at de havde rejst $170 millioner (svarende til mere end 1,1 milliarder kroner).

Investeringen blev foretaget gennem TPG Rise Climate som er virksomhedens klimainvesteringsfond og The Rise Funds som Bono både har været med til at stifte og er bestyrelsesmedlem af.

UBQ Materials forvandler kommunalt fast affald på lossepladser til en klimapositiv, omkostningskonkurrencedygtig og fuldt genanvendelig erstatning til plast.

En bæredygtig erstatning for plast, træ eller beton kan bruges både alene eller sammen med konventionelle oliebaserede harpikser og dermed være med til at udligne det samlede kulstofaftryk af slutprodukter i industrier inkl. byggebranchen, bilindustrien, logistikbranchen, detailhandelen og sågar 3D-print.

Investeringen vil finansiere UBQs globale ekspansion for at imødekomme stigende global efterspørgsel, begyndende med en storstilet facilitet i Holland som skal være operationel ved udgangen af ​​2022. Der vil også gå midler til UBQs fortsatte forskning for at fremme certificeringer, forskning og udvikling af nye produkter .

– Da lande og industrier mødtes i Glasgow ved COP26 og forhandlede de presserende benchmarks som vi skal ramme for at sænke drivhusgasemissionerne, kunne investeringen ikke komme på et bedre tidspunkt, sagde Albert Douer, formand og co-CEO for UBQ Materials. Og tilføjede:

– Gennem forebyggelse af lossepladsrelaterede metanemissioner og udskiftning af kulstofintensive råmaterialer kan UBQ støtte regeringer, store virksomheder og store producenter i at nå deres bæredygtige udviklingsmål.

Ifølge UBQ Materials produceres der over 2 milliarder tons kommunalt fast affald årligt i verden, heraf ender over 70% på lossepladser eller bliver åbenlyst dumpet. Lossepladser er den tredjestørste menneskelige kilde til metan, en drivhusgasudledning som er 80 gange stærkere end kuldioxid over 20 år.

– Affald er ikke endestationen – det er startstationen, sagde Jack Bigio, medstifter og co-CEO for UBQ Materials. Og sluttede:

– Investeringsrunden betyder at vi nu er i stand til at udvide rækkevidden af ​​vores patenterede konverteringsteknologi og nye materiale, hvilket bringer os tættere på en fungerende cirkulær økonomi på verdensplan.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMeningsmåling viser flertal af palæstinenserne mener PA korruption er blevet værre
Næste artikelUng israelsk far myrdet, to andre såret i skudterrorangreb i Judæa og Samaria
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise