Israelsk D-Fend antidrone-teknologi ved katolsk messe i Slovakiet, 15. september 2021. (Foto: D-Fend)

Israelsk teknologi brugt da drone truede paven

Dronetruslen er stigende - israelsk virksomhed har løsningen.

Israelsk antidrone teknologi blev brugt til at fjerne en uønsket drone fra en af pave Frans’ messer foran 60.000 tilbedere i Slovakiet. Historien blev holdt hemmelig i flere måneder.

Der er tale om en yderst sensitiv hændelse som skete den 15. september. Den israelske virksomhed D-Fend og deres teknologi EnforceAir blev brugt til at stoppe dronetruslen.

Udover 60.000 tilbedere og paven, deltog også 90 biskopper og 500 præster ved messen i det katolske, centraleuropæiske land. .Sentral-Europa.

Ifølge D-Fend samarbejdede de med Slovakiets indenrigsministerium om at beskytte paven, hans følge og alle tilstedeværende mod dronetrusler ved flere arrangementer i Slovakiet i 12.-15. september.

D-Fend teknologien genkender og tillader uautoriserede droner henover arrangementer, samtidigt stopper den droner som ikke har tilladelse til at være i nærheden af arrangementer og kan udgøre potentiel trussel, skriver Jerusalem Post.

Under pavens messe blev en ukendt, hjemmebygget drone identificeret. Politiet ville bruge forstyrrende teknologi til at stoppe dronen, men det kunne potentielt også blokere for anden teknologi i området – messen blev filmet til tv.

– EnforceAid stoppede den uønskede drone og sendte den tilbage til sin startposition, langt væk fra den store folkemængde, siger D-Fend.

Truslen fra uønskede droner er et stigende problem. Der er frygt for at droner eksempelvis kan bære eksplosiver. Uønskede droner har også stoppet flytrafikken i flere lufthavne og forårsaget store ekstra omkostninger.

– EnforceAids innovative løsning overtog hurtigt og enkelt kontrollen over dronen som udgjorde en potentiel trussel mod pavens sikkerhed, folkemængden og VIP-gæsterne, siger en af pavens sikkerhedsrepræsentanter.

Den israelske teknologi blev også brugt til at beskytte deltagerne under G7-toppmødet i år. Ifølge D-Fend har der været attentatforsøg med droner mod Iraks premierminister Mustafa al-Kadhimi og Venezuelas præsident Nicolas Maduro.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp