Messi frontfigur for israelsk opfindelse

OrCam fremstiller udstyr som hjælper blinde og svagtseende.

Den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi er ambassadør for den israelske opstartvirksomhed OrCam. (Foto: OrCam)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske virksomhed OrCam beliggende i Jerusalem har fået Barcelona-stjernen Lionel Messi som frontfigur for deres produkt for blinde og svaksynte, skriver Times of Israel.

Læs mere om OrCam på deres danske hjemmeside her.

OrCam har udviklet et apparat med en revolutionerende kunstig intelligens-teknologi. MyEye, som virksomhedens produkt hedder, hjælper blinde og svagtseene med at læse tekster og identificere mennesker og objekter. Læs mere om MyEye her.

Selskabet siger samarbejdet med verdens største fodboldstjerne skal øge bevistheden omkring udfordringerne som blinde og svagtseende står overfor. Som en del af samarbejdet skal OrCam arrangerer møder ansigt til ansigt mellem svagtseende og Messi, hvor den argentinske fodboldstjerne vil uddele MyEye.

Det første møde fandt sted i februar, lige før Corona-pandemien slog til. Både børn og voksne fik et overraskende møde med superstjernen. Messi selv siger det var en utrolig oplevelse at se MyEye i aktion.

– Mødet med den fantastiske gruppe mennesker fra hele verden var et magisk og inspirerende øjeblik. Da vi var vidner til hvordan hver og en af dem prøvede MyEyes funktioner, var det tydeligt at det var et apparat som ville ændre livet for hver og en af dem. Jeg er stolt over at være ambassadør for OrCam, som virkelig kan gøre en forskel i livet for så mange mennesker, siger Barcelona-stjernen i en pressemeddelelse.

MyEye er et minikamera man let kan fastgøre med magneter på sine egne briller. Ved at pege på en tekst, tager kameraet et billede og læser teksten højt. MyEye genkender også ansigter og produkter i realtid som giver svagtseende og blinde selvstændighed når eksempelvis de handler i butikker, læser en menu på restauranten, læser dokumenter på jobbet eller hjemme.

MIFF har tidligere skrevet om hvordan den israelske opfindelse har skabt et nyt liv for mange svagtseende i Norge – læs MIFF’s artikel om det på norsk her.

Her en video af mødet mellem Messi og en gruppe svagtseende i februar:

Tidligere artikelStort politisk nederlag for palæstinenserne
Næste artikelMette Frederiksen: – Vi skal passe på de danske jøder
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.