Den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi er ambassadør for den israelske opstartvirksomhed OrCam. (Foto: OrCam)

Messi frontfigur for israelsk opfindelse

OrCam fremstiller udstyr som hjælper blinde og svagsynede.

Den israelske virksomhed OrCam beliggende i Jerusalem har fået Barcelona-stjernen Lionel Messi som frontfigur for deres produkt for blinde og svagsynede, skriver Times of Israel.

Læs mere om OrCam på deres danske hjemmeside her.

OrCam har udviklet et apparat med en revolutionerende kunstig intelligens-teknologi. Produktet MyEye hjælper blinde og svagsynede med at læse, identificere mennesker og objekter. Læs om MyEye her.

Virksomheden fortæller at samarbejdet med verdens største fodboldstjerne skal øge bevistheden omkring udfordringerne som blinde og svagsynede lever med. Som en del af samarbejdet skal OrCam arrangerer møder ansigt til ansigt mellem svagsynede og Messi, hvor han uddeler MyEye.

Det første møde fandt sted i februar, lige før Corona-pandemien slog til. Både børn og voksne fik et overraskende møde med superstjernen. Messi selv siger det var en utrolig oplevelse at se MyEye i aktion.

– Mødet med den fantastiske gruppe mennesker fra hele verden var et magisk og inspirerende øjeblik. Da vi så dem prøve MyEyes funktioner, var det tydeligt at apparatet ville ændre deres liv. Jeg er stolt over at være ambassadør for OrCam, som gør en positiv forskel i livet for så mange mennesker, siger Barcelona-stjernen i pressemeddelelse.

MyEye er et minikamera man let kan fastgøre med magneter på egne briller. Ved at pege på en tekst, tager kameraet et billede og læser teksten højt. MyEye genkender også ansigter og produkter i realtid. Det giver svagsynede og blinde selvstændighed når de eksempelvis handler i butikker, læser en menu på restauranten, læser dokumenter og meget andet.

MIFF har tidligere skrevet om hvordan den israelske opfindelse har skabt et nyt liv for mange svagsynede i Norge – læs her.

Se mødet mellem Messi og en gruppe svagsynede her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp