SodaStream har i samarbejde med læger udviklet iltmaskine til Corona-patienter

– StreamO2 er udviklet af læger fra Hadassah Medical Center og SodaStream-ingeniører. Vi vil kunne hjælpe Corona-patienter med åndedrætsbesvær i Israel og i verden, siger Dr. Akivah Cohen.

SodaStream har i samarbejde med læger udvikle ilt-maskine til behandling af Corona-patienter. (Foto: SodaStream)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Allerede i marts stod det klart for Dr. Akivah Nachshon som arbejder som intensiv-læge på Hadassah Medical Center, at der manglede respiratorer i flere europæiske lande til alvorligt syge Corona-patienter. Dr. Nachshon vidste at hjælp til vejrtækning til moderat og mildt syge Corona-patienter kunne forhindre Israel i at stå i lignende situation. Det skriver Israel21C.

Udfordringen er at iltmaskiner som kan hjælpe patienterne med at trække vejret er en mangelvare fordi de koster omkring 15.000 dollars stykket.

Dr. Nachshons ven Shlomo Friedman som er biomedicinsk ingeniør foreslog at få hjælp fra den israelske producent af sodavand, SodaStream.

– De har forstand på termodynamik, gasser og fysik, og har den nødvendige infrastruktur, sagde Friedman til Nachshon.

Dermed var vejen mod produktion af et billigt og effektivt alternativ til en iltmaskine – StreamO2 bannet. StreamO2 har været igennem succesfulde tests på Hadassahs Ein Kerem-campus i Jerusalem. Opfinderne håber nu at den snart vil blive godkendt til brug på Corona-patienter.

– StreamO2 kan give op til 100% af den ilt du har brug for. Du kan få 100% ilt gennem en almindelig iltmaskine, men strømmen er ekstrem høj, og Corona-patienter kan ikke tåle det, siger Dr. Nachshon.

Udfordringen var at fremstille en enhed til en overkommelig pris som samtidig er lige så effektiv som en almindelig iltmaskine.

– Termodynamikken er kompliceret, men konceptet er ret simpelt, forklarer Dr. Nachshon.

Dr. Nachshon havde ingen kontakter hos SodaStream, derfor ringede han til dem, fortalte om sin idé og blev herefter kontaktet af Avi Cohen som er leder af virksomhedens afdeling for forskning og udvikling.

Dr. Nachshons og Cohen aftalte at mødes for at aftale detaljerne:

– Avi havde allerede tegnet en skitse. Efter vores møde talte han med SodaStreams administrerende direktør, Eyal Shohat, og fik grønt lys til at gå i gang med udvikling af StreamO2 med det samme, fortæller Dr. Nachshon.

Efter prototypen stod klar i juli, godkendte det israelske sundhedsministerium hurtigt en undersøgelse af StreamO2.

Det stigende antal Corona-patienter på hospitalet forsinkede undersøgelsen og prototypen af StreamO2 blev ikke testet på Corona-patienter, men på 22 post-kirurgiske patienter under nøje overvågning.

– De fleste patienter reagerede positivt på StreamO2 og jeg vil nu sende min rapport til sundhedsministeriet for at få den godkendt til brug på Corona-patienter på Hadassah, fortæller Dr. Nachshon.

Hvis alt går som planlagt, regner Dr. Nachshon med at StreamO2 vil kunne gå i produktion og blive brugt på andre hospitaler til behandling af mildt til moderat syge Corona-patienter.

– Iltmaskinen er udviklet af et fælles team bestående af læger fra Hadassah og SodaStream-ingeniører, det kan være en perfekt og livreddende løsning. Fordelen ved maskinen er at vi kan hjælpe patienter som lider af åndedrætsbesvær i Israel og i verden, siger Cohen.

– StreamO2 fungerer på præcis samme måde som en almindelig iltmaskine til 15.000 dollars og vi har planer om i fremtiden at kunne videreudvikle og forbedre StreamO2 yderligere, siger Dr. Nachshon.

Tidligere artikelShin Bet: – Hamas rekrutterede arabisk-israeler til at bombe busstoppested i det centrale Israel
Næste artikelEU advarer Serbien og Kosovo mod at flytte deres ambassader til Jerusalem
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.