Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Arabisk-israelsk samarbejde når nye højder: Vurderer fælles rumrejser

(Illustrationsfoto: Wikimedia Commons)
Israel og De Forenede Arabiske Emirater har allerede drøftet samarbejde om at sende astronauter ud i rummet.

Den spændende nyhed blev delt af journalisten Amichai Stein fra den israelske TV kanal KAN på Twitter 1. september.

– Som led i det videnskabelige samarbejde mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater, har delegationerne talt om muligheden for at sende en eller flere astronauter ud i rummet i fællesskab. Delegationerne blev enige om at undersøge mulighederne nærmede i de kommende måneder, skriver Stein.

Shai Lee Spiegelman er direktør i det israelske ministerium for videnskab og teknologi. Han har drøftet samarbejdet ved et møde med lederen af Emiraternes rumprogram. Muligheden for satellit-samarbejde mellem de to lande blev også drøftet under mødet.

Emiraterne har allerede et aktivt rumprogram, og sendte for nylig en rumsonde mod planeten Mars. I 2019 var der også en emiratisk astronaut med ombord på den internationale rumstation ISS.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem