Search
Edouard Cukierman, grundlæger og formand i Catalyst Fund. (Foto: Frank-Jurgen, Flickr).

Over 100 israelske tech-virksomheder arbejder på udvikling af Corona-løsninger

- Selv under en voldsom global krise tager israelske virksomheder initiativ - også selvom mange af dem selv lider under en økonomisk krise, siger Edouard Cukierman.

Over 100 israelske tech-virksomheder arbejder på at udvikle løsninger mod corona, det skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Læs flere af MIFFs artikler om israelsk teknologi og innovation her.

Ifølge den førende israelske investor Edouard Cukierman, har Corona-krisen forårsaget store udfordringer for israelske startup- og tech-virksomheder, Cukierman peger på at krisen omvendt også har åbnet op for nye muligheder.

Den økonomiske-krise forårsaget af Corona er global og den mærkes også i Israel. Mange israelske startup- og tech-virksomheder har i dag svært ved at rejse midler og få adgang til de internationale markeder. De økonomiske udfordringer vil sandsynligvis også fortsætte det kommende år.

Flere israelske virksomheder er også afhængige af den hastighed og innovation som kendetegner den private sektor i jagten efter nye muligheder.

Cukierman er grundlægger og formand af Catalyst Investments – en førende israelsk multi-fond virksomhed. Cukierman er også formand for Cukierman & Co. Investment House – et af Israels største rådgivningsvirkosmheder indenfor handel.

For nylig holdt Cukierman en stor onlinekonference for at promovere det israelske marked for internationale investorer.
Konferencen som tiltrak over 600 internationale investorer, var en del af GoforIsrael konferencerne.

– Ved konferencen deltog også mere end 100 israelske virksomheder, som udvikler teknologi til at bekæmpe Coorona. Det viser, at den private sektor i Israel reagerer meget hurtigt på kriser – også hurtigere end regeringen gør, siger Cukierman.

Cukierman understreger at selv under en voldsom global krise tager israelske virksomheder initiativ – også selvom mange af dem selv lider under en økonomisk krise. Han mener en af grundene hertil er, at i modsætning til amerikanske og europæiske virksomheder som har meget store lokale og åbne markeder at tage hensyn til, retter det israelske startup og tech marked sig næsten kun mod internationale markeder.

– I dag kan israelske virksomhedsrepræsentanter ikke rejse til udlandet. De kan afholde online- og Zoom-møder og vi kan se at det er en udfordring for israelske virksomheder, siger Cukierman.

Den manglende fysiske adgang til de internationale markeder kan mærkes – israelske virksomheder kan ikke kompensere gennem handel på hjemmemarkedet og derfor er de havnet i en alvorlig situation.

Ifølge Cukierman er det en endnu større udfordring at mange internationale investeringsfonde, der normalt opererer i Israel og muliggør fusioner og erhvervelser, ikke er aktive i Israel på nuværende tidspunkt.

– Det er meget svært for fonde at investere i Israel lige nu, de kan ikke rejse hertil og sørge for rettidig omhu. Vi er et af de få lande som fortsat er helt lukket for indrejse af udenlandske statsborgere, påpeger Cukierman.

For højteknologiske virksomheder i Israel udgør muligheden for at rejse midler fra internationale investorer en hovedkilde til at genere et økonomisk overskud. I 2019 blev der rejst over otte mia. dollars på det israelske marked af internationale investorer. Cukierman vurderer det tal vil falde til omkring en mia. dollars.

– Det er min vurdering at selv om første halvdel af 2020 var relativ god, var det på grund af den rettidig omhu der blev uvist på forhånd, hvilket tager otte til ni måneder at gennemføre. I tredje og fjerde kvartal vil vi se lavere resultater. Det vil have indflydelse på den højteknologiske industri, siger Cukierman.

Sidste år blev der gennemført fusioner og opkøb for 20 mia. dollars i Israel. Det tal vil sandsynligvis være langt lavere i 2020.

– Det skaber en meget stor udfordring, på den anden side giver det også de fonde, der har penge til at foretage attraktive investeringer nye investeringsmuligheder, påpeger Cukierman

På trods af krisen tror Cukierman fortsat på, at styrken i israelsk iværksætteri vil overvinde udfordringerne.

– I vores land har vi været nødt til at håndtere mange kriser, og derfor kan vi reagere effektivt og hurtigt, især i den private sektor – meget hurtigere end regeringer kan, slutter Cukierman.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp