Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nu kommer der israelsk teknologi i Porsche

Det tyske luksusbilmærke Porsche vil have israelsk teknologi i fremtidige biler. (Foto: Colin Van Dervort / Flickr)
- Nu bliver Porsche sikrere og sjovere at køre i, siger det israelske teknologiselskab.

Det tyske luksusbilmærke Porsche vil i fremtidige biler implementere kunstig intelligens-teknologi fra det israelske selskab Tactile Mobility. Det meddelte selskabet på et virtuelt topmøde, skriver Jerusalem Post.

– Vi er meget stolte over at kunne meddele at vi implementere vores teknologi i Porsche-biler for at gøre dem smartere, sjovere at køre i og ikke mindst mere trygge, siger Amit Nisenbaum, administrerende direktør i Tactile Mobility.

Upstart-virksomheden i Haifa specialiserer sig i teknologi som kan integreres i selvstændige og selvkørende køretøjer. Mens de fleste selvstændige køreteknologier i stor grad baserer sig på visuelle systemer, har Tactile Mobility også integreret sensorer i sit system, som gør at bilen ikke bare kan se vejen, «men også føle den», sådan beskriver det israelske selskab det.

– Tactile Mobility er et program- og datafirma som giver smarte selvstændige køretøjer evnen til at kunne føle vejen, forklarer selskabets direktør.

Teknologien kan også bruges i avancerede førerassistentsystemer. Den kan også udføre køretøjs diagnostik, som eksempelvis at måle komponenter som motoren, bremserne og hjulene, samle data i realtid og få indsigt i vejkvalitet, dækgreb og hjulhastighed. Teknologien giver også mange andre muligheder.

Sidste år fik den israelske upstart virksomhed 9 millioner dollars i finansiering. Porsche var en af de største investorer i den runde. Men Tactile Mobility er langt fra det eneste israelske selskab som Porsche investerer i. Den tyske bilproducent har investeret store summer i israelsk selvstændig køreteknologi i løbet af det seneste år.

I januar slog Porsche sig sammen med en anden israelsk upstart-virksomhed, TriEye, som udvikler teknologi som hjælper selvstændige køretøjer gennem vanskelige køreforhold, som svære vejrforhold og natkørsel.

– Porsche er verdenskendt for sine berømte sportsbiler og produkter, men som alle bilproducenter fortsætter Porsche med at lede efter muligheder for at fornye og forbedre vores produkt. Det inkluderer at undersøge udviklingen af selvstændig køreteknologi, siger Manuel Höll fra Porsches udviklingsafdeling.

Selvstændig køreteknologi er blevet en stor industri i Israel, med stadig flere upstarts-virksomheder. I 2017 købte Intel det israelske selskab Mobileye for svimlende 15,3 milliarder dollars, det største opkøb i Israels historie.

Læs også om Toyatas satsning på israelsk teknologi her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem