Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny Iphone er proppet med israelsk teknologi

Der er masser af israelsk teknologi i Apples nye iPhone 11. Her illustreret med iPhone 11 Pro. (Foto: Kārlis Dambrāns Flickr)
ADVARSEL! Hvis du boykotter Israel, skal du holde dig væk fra Apples produkter.

Apples nyeste telefon, iPhone 11 og iPhone 11 Pro, er fyldt med israelsk teknologi. Begge telefoner har en forbedret version af FaceID – en israelsk teknologi der fulgte med lanceringen af ​​iPhone X i 2017. Ansigtsgenkendelsen er meget forbedret i forhold til den tidligere model.

FaceID blev introduceret, efter at Apple købte det israelske opstart-firma RealFace. Teknologiselskabet blev startet af tre israelske stiftere Adi Eckhouse Barzilai, Aviv Mader og Gidi Littwin. Ansigtsgenkendelse blev foretaget ved hjælp af en teknologi udviklet af en anden israelsk virksomhed – PrimeSense.

Hillel Fuld er en fremtrædende opstartstart-rådgiver i den israelske teknologiscene. Han siger, at store internationale virksomheder ser til Israel for at udvikle nye og innovative produkter, skriver From the Grapevine.

– Apple ser som de fleste internationale teknologiselskaber til Israel for førende innovative produkter. Virksomheden har foretaget adskillige strategiske erhvervelser i Israel i løbet af det sidste årti, og meget af den teknologi der er indbygget i Apples produkter er blevet udviklet i Israel, siger Fuld i et interview til hjemmesiden.

Meget af kamerateknologien i Apples nye mobiltelefoner er udviklet i Israel. (Foto: Kārlis Dambrāns / Flickr)

Den amerikanske virksomhed etablerede sig i Israel i 2011. I dag er der over tusind ansatte i Apples tre forsknings- og udviklingscentre i Herzliya og Haifa. De udvikler både hardware og software til Apple-produkter. Virksomheden udvider konstant sine aktiviteter i Israel. 150 nye stillinger annonceres i øjeblikket.

Ifølge analytikere arbejder omkring 1.000 udviklere i Israel med at udvikle den såkaldte augmented reality, en teknologi der kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data såsom brug af grafik og lyd. Det forventes, at teknologien vil blive brugt når Apple kommer med 3D-kameraer på sine produkter, hvilket kunne ske så tidligt som i 2020. Derefter vil det være muligt at pege mobilens kamera mod noget i den virkelige verden, og så kan der tilføjes et lag med nyttig information til alt hvad du ser – ren science fiction.

Apples forsknings- og udviklingscenter i Israel er virksomhedens største uden for USA. Og intet tyder på, at Apples satsning i Israel vil blive mindre i første omgang.

– Apple er i Israel fordi der er så meget talent her og folk er utrolige. Vi har en enorm beundring for Israel, sagde Apple-chef Tim Cook under et besøg i landet.

Apple CEO Tim Cook med ansatte i virksomhedens Herzliya filial i Israel i 2015. (Foto: Apple)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem