Verdens første elektriske passagerfly kommer fra Israel

Det israelske selskab Eviation præsenterede verdens første helelektriske passagerfly ved Paris Air Show i sidste uge.

Alice fra israelske Eviation. (Foto: Eviation, via CNBC)

«Det amerikanske regionale flyselskab Cape Air er det første selskab i verden som har bestilt helelektriske passagerfly. Selskabet har valgt at bestille et dusin fly af typen Alice fra Eviation i Israel,» meddelte Hangar.no d. 19 juni.

Flytypen Alice kan fragte ni passagerer over tusind kilometer. Eviation håber at kunne levere de første testede og godkendte fly til det amerikanske selskab i 2021 eller 2022.

Rejsesiden The Points Guy viser billeder og video af Alice ved udstillingen i Paris. «Det er første gang jeg har set et fly, og bare ønsket at være en passager på grund af selve flyet (ikke faciliteterne), uden noget mål i tankerne. Det ser fantastisk ud. Jeg spekulerer på hvor mange år der vil gå før teknologien kan skaleres op,» skriver en bruger i kommentarfeltet.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Her kan du komme med ombord på det elektriske fly:

Tidligere artikelHalvdelen af israelerne er bange for at møde antisemitisme på ferien
Næste artikelVil give palæstinenserne over 50 milliarder dollar
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.