Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Made in Israel: Intels mest kraftfulde processor nogensinde

Intels 9. generation GEn Core-processor er selskabets kraftigste nogensinde. Den er udviklet i Israel. (Foto: Intel)
Intels 9. generation GEn Core-processor er selskabets kraftigste nogensinde. Den er udviklet i Israel. (Foto: Intel)
Snart bliver det svært at spille på computer eller udvikle video-grafik hvis du vil boykotte Israel.

Den amerikanske teknologigigant Intel Corp har lanceret sin mest kraftfulde processor til bærbare computere nogensinde. Den 9. generation af Core H-processoren er rettet mod computerspillere og dem, der skaber videografik. Intel siger, at den nye processor har op til 33% bedre ydeevne sammenlignet med en tre år gammel PC. Processoren blev udviklet på virksomhedens afdeling i Haifa, Israel.

“Vores nye processor er designet til at glæde spillere, udviklere og “høj-ydelses” brugere ved at give dem mere af hvad de ønsker sig,” siger Fredrik Hamberger, som leder afdelingen for højtydende og “gaming” bærbare i Intel.

De nye processorer er nu tilgængelige i computere produceret af virksomheder som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo og MSI. Ifølge Intel er der i dag over 700 millioner PC-brugere, der vil kunne nyde godt af den nye processor, heraf ca 580 millioner spil-entusiaster.

13.000 mennesker er ansat i Intels israelske filial. I 2018 blev der eksporteret produkter til 3,9 mia. USD (godt 26 mia. DKK). Filialen købte lokale varer og tjenestydelser til 1,7 mia. USD (11,4 mia. DKK).

I januar blev det meddelt, at Intel vil investere ca 10,9 mia. USD (ca 73 mia. DKK) i et stort nyt anlæg i Kiryat Gat. Anlægget bliver på ca. 370.000 kvadratmeter, og det forventes, at yderligere 1.000 medarbejdere vil blive ansat. Det nye anlæg er den største enkeltinvestering i landet nogensinde.

I 2017 købte Intel også det israelske firma MobilEye, der udvikler teknologi til førerløse køretøjer, for et svimlende højt beløb – godt 100 mia. DKK.

I følge Jerusalem Post er det skønnet, at årtiers samarbejde mellem Intel og Israel, vil – efter opførelsen af det nye anlæg – få en samlet værdi af 50 mia. USD (335 mia. DKK). Intel modtager en investeringsbevilling fra Israel på ca 1 mia. USD (6,7 mia. DKK).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem