Ananas-udstillingen ved Agritech 9. maj 2018
Ananas-udstillingen ved Agritech 9. maj 2018 (kilde: COGAT)

500 palæstinensiske landmænd fra Gaza, Judea og Samaria deltager i Agritech-udstillingen i Tel Aviv

For bare 14 dage siden (den 9. maj) - midt under urolighederne - bød Israel palæstinensiske farmere fra Vestbredden (Judea og Samaria) og Gaza velkommen til Israel, for at deltage i en større landbrugsudstilling. Tak til Ole Groth-Andersen for forslaget om at dele information herom.

Agritech Israel 2018, den 20. “International Agricultural Technology Exhibition”, er en af ​​verdens vigtigste udstillinger inden for landbrugsteknologi. Udstillingen fandt sted den 8. – 10. maj 2018 på Israels messe- og kongrescenter i Tel Aviv. Temaet for 2018 var landbrug i ørkener og ørken-lignende områder. Udstillerne og foredragsholderne har præsenteret og drøftet lokale, nationale og multinationale løsninger.

Alle, der er involveret i produktion, markedsføring, forskning og udvikling, samt alle involverede i de forskellige landbrugssektorer, både direkte og indirekte, var velkomne til at deltage i Agritech-arrangementet. Også – naturligvis! – palæstinensere.

Den 9. maj kom der således 500 palæstinensiske landmænd fra Gaza og Vestbredden (Judea og Samaria). Deres rejser mellem territorierne og Israel blev koordineret af Civilforvaltningen COGAT (“Coordination of Government Activities in the Territories”).

Samir Muadi, chef for Civilforvaltningens Landbrugsenhed udtalte:

“Palæstinensernes deltagelse er et eksempel på det gensidige samarbejde mellem israelere og palæstinensere og er meget vigtigt for de palæstinensiske landmænd for at få viden og udvikle deres landbrug. … I sidste ende vil dette føre til udviklingen af ​​den palæstinensiske økonomi.”

Ole Groth-Andersen har skrevet: “Det fortjener altså lidt opmærksomhed, hvorfor jeg vil foreslå, at man deler denne information, så det kommer meget langt ud i den danske befolkning, og dybt ind i kernen af alle de Israel hadefulde politikere, som læner sig op af Hamas, som var det Ritzau”. Tak til Ole for forslaget!

Kilder:
COGAT opslag på Facebook (engelsk)
Lær mere om Agritech / (også kaldet Agrotec) – engelsk
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp