Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Her står våbnene som skulle til iranske militser i brand

Her ses flere containere i brand efter hvad menes at være israelsk luftangreb mod havnen i Latakia, Syrien. (Foto: SANA)
Israel menes at have bombet Syriens største kommercielle havn.

Ifølge det syriske militær bombede israelske jagerfly havnen i den syriske kystby Latakia tidlig tirsdag morgen. Målet med luftangrebet var våbenforsendelser til iranske militser i landet, skriver avisen Ha’aretz.

Der er ingen meldinger om tilskadekommende ved angrebet.

Syriske medier har citeret anonym embedsmand som fortæller at israelske missiler ramte flere containere i havnen og en større brand brød ud.

Israel har det seneste årti gennemført flere hundrede luftangreb i Syrien, men det menes at være første gang de har bombet havnen i Latakia, som er Syrien vigtigste kommercielle havn. Store mængder varer kommer ind her fra Iran.

Rusland har en flybase tæt på havnen i Latakia, hvilket har besværliggjort operatonen med at angribe mål i området. Derfor tyder det på at målene var strategisk meget vigtige, mener journalist Anna Ahronheim i Jerusalem Post.

The Syrian Observatory for Human Rights som er en London-baseret syrisk oppositionsgruppe, siger at angrebet har medført «store materielle tab».
Israel erkender som regel ikke om de står bag angreb i Syrien, i de tilfælde hvor Israel har erkendt angreb i Syrien, har målet været Iran-støttet militser i nabolandet. Det drejer sig blandt andet om den iransk-støttet libanesiske terrorgruppe Hizbollah udplaceret i Syrien, og Israel har et klart mål om at forhindre dem i at få våbenleverancer.
Iran vil forsyne deres allierede i regionen med avancerede våben – eksempelvis præcisionsstyrede raketter som kan ramme den jødiske stat.
For Israel er iransk tilstedeværelse ved den nordlige grænse mod Syrien en rød linje, som retfærdiggøre deres angreb mod anlæg og våbenleverancer i Syrien.

Læs hvorfor Israel må stoppe Iran: Hvorfor må Israel standse Iran i Syrien og Libanon?Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem