Syrisk raket eksploderet tæt på israelsk atomanlæg

Natten til torsdag lød rakettalarmen ved atomanlægget Dimona i Negev-ørken.
Israels atomanlæg i Dimona i Negev. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tidligt i morges lød raketalarmen lød i det nordlige Negev, tæt Israels atomreaktor i Dimona. Alarmen ble efterfulgt af en eksplosion som kunne høres i store dele af landet, skriver avisen Times of Israel.

Det var en syrisk raket affyret fra Syrien som eksploderede tæt på atomreaktoren, der er angiveligt tale om om et bevidst angreb mod atomanlægget, ifølge det israelske forsvar. Der menes at være tale om et syrisk luftforsvarsmissil på afveje, som blev affyret mod israelske jagerfly under et luftangreb mod mål på Golan-højderne.

– Der var ingen intention om at ramme atomreaktoren i Dimona, fortæller Hidai Zilberman, det israelske forsvars talsmand.

Alligevel er det kun få dage siden en iransk avis med tilknytning til Irans øverste leder Ali Khamenei i deres leder oppfordrede til angreb mod den israelske by Dimona.

Ifølge Zilberman drejer det sig om en russisk-produceret SA-5-raket, et stort projektil på flere tusind kilo og et sprænghoved på 200 kilo.

Der er ikke kommet meldinger om raketten skal ha ført til skader. Israels raketforsvar blev så vidt vides aktiveret, men det er uvist hvorvidt nedskydningen var vellykket. Ifølge IDF efterforsker de fortsat sagen.

Det er ikke første gang syrisk luftværnsmissiler kommer på afveje. I 2019 eksploderede en syrisk raket på Cypern og forårsagede en stor brand. I 2017 landede to raketter i det østlige Israel, mens en tredje raket landede i Jordan.

Det israelske forsvar besvarede raketangrebet med luftangreb i Syrien og bombede blandt andet luftværnbatteriet som affyrede raketten, derudover blev også et andet syrisk luftværn bombet. Fire syriske soldater blev såret.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHer ser du at Danmark sponsorerer anti-israelsk gruppe som lønner terrorister
Næste artikelSe hvor mange EU-borgere arbejder for israelske startups
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise